Tisdag 18 Maj
Stockholm

Marcus Nyman tog OS-poäng

Den nyblivna Europamästaren i judo tog första poängen i OS-kvalet när Grand slam gick i Rio de Janeiro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Över 350 deltagare samlades under helgen i Brasilien och Rio de Janerio för Grand slam i judo. Den stora turneringen markerade starten på OS-kvalet där varje världsdel har ett begränsat antal platser och i Europa är konkurrensen mördande.

Med de förutsättningarna skulle den svenska truppen försöka samla poäng för att kvalificera sig för OS 2012 i London. Ingen svensk kvalificerade sig för OS senast men den här gången ser det mer lovande ut.

Europamästaren Marcus Nyman gjorde sin första Grand slam och det med världens blickar som nybliven mästare. 19-åringen lät sig dock inte påverkas utan kämpade sig fram till en kvartsfinal där han ställdes mot hemmahoppet Hugo Pessanha. Där fick Stockholmaren se sig besegrad med minsta möjliga marginal efter en jämn match och tävlingen var över.

Slutresultatet blev en meriterande femteplats i konkurrens med världens bästa och 60 poäng till OS-rankingen. Pessanha tog sig sen hela vägen till final där han slutade som vinnare.

För den övriga truppen blev det en matchvinst för junioren Emma Barkeling i 57-kilo samt för Martin Pacek i -100 kilo. För Christoffer Johansson och Olle Sundström som ställdes mot mot blivande medaljörer slutade tävlingen med en förlust vardera.

Under veckan stannar landslaget kvar på träningsläger innan de reser till Sao Paolo för nästa världscupstävling som avgörs kommande helg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela