Stockholm

Veronica Wagner missar EM

Veronica Wagner finns inte med i EM-truppen.


Läs mer

Staffan Söderberg, förbundskapten för gymnastiklandslaget, har tagit ut sex gymnaster till EM. Veronica Wagner finns inte med i truppen - men den svenska stjärnans väg tillbaka blir allt rakare.

– Hon är hundraprocentigt klar på att hon vill tillbaka, säger Söderberg till TT.

I mitten av februari kan hon vara tillbaka i full belastning, efter ett halvår av vila och rehabilitering. Fredagens träning i Stockholm blev ytterligare ett viktigt kliv i den riktning som kan ta henne tillbaka till tävlingsgolvet igen.

– I dag har vi haft en av de positivaste träningarna på länge, ända sedan det negativa OS-beskedet, säger Staffan Söderberg.

– Tidigare har hon kört mest styrketräning, men i dag kunde hon köra mycket mer akrobatik. Hon var jätteglad efteråt.

Sedan Wagner i höstas nekades OS-plats av Sveriges olympiska kommitté har 21-åringen funderat över sin framtid som gymnast. Den sargade kroppen fick först vila, sedan rehabilitering. Den knäskada som har hämmat henne har sannolikt sitt ursprung i en ryggskada från 2007.

– Hon gjorde illa ryggen och ett revben efter VM 2007. Det spolierade ju större delen av uppladdningen inför OS, men på dagens träning kände hon ingenting av skadorna, säger Söderberg.

Sedan finns det inga garantier på att kroppen kommer att hålla när hon belastas för fullt. Hennes osteopat säger att full belastning kan bli aktuellt i mitten av februari.

I den EM-trupp som togs ut på fredagen ingår sex gymnaster: Ida Jonsson och Alexandra Olsson, Eskilstuna, Lina Sjöberg, Uppsala, samt Brommagymnasterna Måns Stenberg, Björn Slånvall och George Foo.

EM i artistisk gymnastik avgörs i Milano 2-5 april.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.