Onsdag 6 Jul
Stockholm

Svenskt EM-guld i thaiboxning

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Elina Nilsson tog guld i Italien. Ytterligare fyra svenskar tog medalj.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under EM i thaiboxning som arrangerades i Rom lyckades den svenska truppen på åtta personer ta hem hela fem medaljer. Bäst lyckades Elina Nilsson från Fighter Muay Thai i Göteborg som vann guld.

Silver blev det till Madeleine Vall och Malik Bah medan Patrik Lövefeldt och Linn Wennergren åker hem med bronsmedaljer.

Under turneringen vann Nilsson två matcher och i finalen ställdes hon mot en portugisiska. Innan dess hade hon besegrat en kroatiska som enligt uppgifter vägde 100 kilo. Detta då hennes ordinarie viktklass -67 kilo ställdes in eftersom de anmälda inte klarade vikten.

Matchen skulle ha gått i -75 kilo men enligt hennes coach August Wallén var kroatiskan betydligt större än så och han beskriver tävlingen som det sämst arrangerade mästerskap han upplevt.

Nyheter24 når den nyblivna mästarinnan på Bryssels flygplats där truppen tillbringar ett par timmar i väntan på nästa flyg.

Grattis till guldet! Hur känns det att vara Europamästarinna?

- Tack, det känns självklart jättebra och det är en bra start på året. Jag vill verkligen tacka min coach August också, utan honom hade jag inte varit där jag är nu, säger Elina Nilsson.

Hur vann du finalen?

- Det var en klar poängseger i finalen, men det var båda tuffa matcher. Men jag hade väldigt bra taktik tack vare min coach August Wallén så det kändes säkert.

Precis som Wallén tycker Elina att tävlingen var minst sagt dåligt organiserad.

- Det var väldigt dåligt organiserat och dåligt med besked hela tiden vilket gjorde det svårt att planera logistiken. Som tur var hade vi bra coacher med oss som hade koll, men det har i princip varit kaos i en vecka, säger Nilsson.

Tror du ditt guld öppnar nya möjligheter för dig?

- Jag hoppas det leder till att nya dörrar öppna, det är alltid bra att tävla utomlands eftersom man träffar mycket folk och knyter kontakter. Jag vet att Linn Wennergren och Madeleine Wall fick förfrågningar om att gå på en gala i Ukraina i höst så jag hoppas det kommer bra saker ur det här, både för mig själv och för Sverige.

Närmast ska Elina vara tränare på MMA Academy, något hon ser fram emot mycket.

- Det ska bli riktigt roligt att få instruera. Jag tänker försöka lägga upp min träning lite annorlunda under sommaren och göra det som är roligt. Det blir självklart styrketräning och grundträning, men jag vill bryta av mot det vanliga tugget ett tag, säger Nilsson.

Under hösten hoppas hon sen tävla både på hemmaplan i Muay Thai Arena samt i Kristianstad under Fight Night, sen avslutas året med VM i december då det som vanligt arrangeras i Thailand.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.