Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Skådespeleri är gay"

1 av 2

Sam Morris

2 av 2

Eduardo Verdugo

Sport | 01/06/2010 22:57

MMA-stjärnan Rampage Jackson i blåsväder efter ett uttalande om sin nya karriär som skådespelare.

MMA-stjärnan Quinton "Rampage" Jackson förlorade i lördags mot Rashad Evans i sin comeback, nu drabbas han av ännu en motgång.

Jackson som varit borta från idrotten en tid för att spela rollen som B.A. Baracus i filmatiseringen av kultserien A-Team anklagas nämligen för att vara homofob.

En medlem ur inspelningsteamet berättar för LA Times att någon velat skoja med Rampage på den sista inspelningsdagen och benämnde honom med ett homofobiskt uttryck vilket fick stjärnan att tappa humöret.

Rampage ska ha kastat ut personen och skrikit en arsenal av homofobiska uttryck riktade mot honom. Han menar även att påhoppet gjordes för att provocera fram en misshandel.

- Den idioten ville att jag skulle slå honom så att han kunde stämma mig, sa Jackson om attacken.

Händelsen fick även Jackson att uttala sig om sin nya roll som skådespelare.

- Skådespelande är ganska gay. Det gör dig mjuk. Du har massa människor som fixar med ditt hår och lägger en filt över dina axlar när du är kall. Jag vill inte ha en filt över axlarna! Jag är en tuff jävel, säger Jackson.

Den 31-årige exmästaren i UFC menar även att södra Kanada inte är ett ställe han trivs på.

- Vancouver känns som ett ställe som liknar San Francisco. Och jag vill inte att folk ska få idéer om mig. I mitt hjärta känner jag mig som den tuffaste jäveln i världen. Och jag vill inte att något ska förändra mitt sätt att tänka. Om man inte tror på det när man går in i buren, då syns det, förklarar Jackson.

Den publikfriande Jackson är en av de största stjärnorna i UFC, men han har även tidigare blivit omskriven för annat än sitt idrottande. Förra året dömdes han för vårdslöshet i trafiken efter en vansinnesfärd med bil som hade kunnat sluta i katastrof.