Torsdag 30 Jun
Stockholm

Cung Le tillbaka

1 av 2
2 av 2

Den spektakulära fightern tar en paus från skådespelarkarriären för att möta Scott Smith en andra gång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I december förra året ställdes Cung Le, tidigare mellanviktsmästare, mot Scott Smith i Strikeforce. Matchen var Cungs första på närmare två år då han varit upptagen med att spela in filmer och det kan ha varit det som kostade honom segen.

Trots att Le dominerade sin motståndare fullständigt med slag och sparkar kunde han inte avsluta matchen och när han tröttnade i den sista ronden tog Smith chansen. Denne slog ut Le och vände en match alla trodde var avgjord.

Deras andra möte går den 26 juni i San Jose på galan som fått namnet "Fedor vs Werdum".

38-åringen Le som är född i Vietnam har varit världsmästare i sanshou och började inte med MMA förrän 2006 då han debuterade i Strikeforce. Två år senare blev han mästare genom att besegra Frank Shamrock och tack vare sina spektakulära sparkar och slag hade han blivit en publikfavorit.

På senare år har han även börjat spela in film och får även där användning för sina kunskaper i kampsport. Bland annat spelar han en karaktär i filmatiseringen av TV-spelet Tekken.

Huvudmatchen den 26 juni går mellan Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum. Dessutom försvarar Cristiane "Cyborg" Santos sitt bälte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.