1 av 2
- Foto: Jeff Chiu/Scanpix
2 av 2
- Foto: urdirt.com

Cung Le tillbaka

Den spektakulära fightern tar en paus från skådespelarkarriären för att möta Scott Smith en andra gång.


I december förra året ställdes Cung Le, tidigare mellanviktsmästare, mot Scott Smith i Strikeforce. Matchen var Cungs första på närmare två år då han varit upptagen med att spela in filmer och det kan ha varit det som kostade honom segen.

Trots att Le dominerade sin motståndare fullständigt med slag och sparkar kunde han inte avsluta matchen och när han tröttnade i den sista ronden tog Smith chansen. Denne slog ut Le och vände en match alla trodde var avgjord.

Deras andra möte går den 26 juni i San Jose på galan som fått namnet "Fedor vs Werdum".

38-åringen Le som är född i Vietnam har varit världsmästare i sanshou och började inte med MMA förrän 2006 då han debuterade i Strikeforce. Två år senare blev han mästare genom att besegra Frank Shamrock och tack vare sina spektakulära sparkar och slag hade han blivit en publikfavorit.

På senare år har han även börjat spela in film och får även där användning för sina kunskaper i kampsport. Bland annat spelar han en karaktär i filmatiseringen av TV-spelet Tekken.

Huvudmatchen den 26 juni går mellan Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum. Dessutom försvarar Cristiane "Cyborg" Santos sitt bälte.

/
/
/
/
/
MMA
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Häckens smäll i guldjakten: Förlorade mot Kalmar

Succédebut för svenskorna: "Jag har aldrig haft så här kul i hela mitt liv"

Maja Stark och Linn Grant var starkt bidragande till att Europa får behålla Solheim Cup-bucklan. Båda lämnar debuten med plusstatistik. Festen har bara börjat, säger Grant mitt i firandet.

Frölundas publiksuccé – över 1 500 i premiären

Frölundas ishockeypremiär blev en publiksuccé. Över 1 500 personer kom för att se damlaget spela – och efteråt hyllades uppslutningen av både hemma- och bortalag. Det är det vi vill ha till damhockeyn, säger SDE:s Michelle Löwenhielm till TT.

Sverige varnar för pånyttfött Italien

Sverige körde över Italien med 5–0 i VM för bara två månader sedan. Men de blågula fotbollsdamerna tar inget för givet när viktiga poäng står på spel i Castel di Sangro på tisdag. Det kan bli något annat. De kan ha fått en nytändning efter att ha bytt tränare, säger anfallaren Lina Hurtig.

DIF-kaptenens missnöje: "Allt annat än godkänt"

1 timme sedan
0–2 mot AIK och 1–2 mot Värnamo. Djurgården har det tungt i allsvenskan. Det är allt annat än godkänt, säger lagkapten Magnus Eriksson om derbyförlusten.

Hedwall efter dramat: "Kunde det sluta bättre?"

1 timme sedan
Europa behåller Solheim Cup-bucklan efter en riktig rysaravslutning. Caroline Hedwall var en av de stora hjältarna när mötet med USA slutade 14–14. En helt fantastisk känsla, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.