Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kallur: ”Räknar inte med lag-EM”

- 07/06/2010, 22:21 -
Jenny Kallur tvingas vila i två-fyra veckor.

Jenny Kallur tvingas vila i två-fyra veckor.

SCANPIX

Jenny Kallur tvingas vila i mellan två och fyra veckor på grund av skadan hon ådrig sig i Göteborg. Med största sannolikhet missar hon lag-EM i Budapest om två veckor.

DALARNA. Jenny Kallur har kommit tillbaka från en långvarig skada och har visat bra form under våren. I söndagens tävling i Göteborg ådrog hon sig en muskelbristning. På måndagen undersöktes hon och det blir två-fyra veckors vila.

– Det är en muskelbristning i en av de tre stora musklerna i baksidan av låret. Men det var ändå ett ganska positivt besked eftersom bristningen bara sitter i muskeln och inte i någon muskelsena, säger Jenny Kallur till Dalarnas Tidningar.

Kallur har siktat på att vara en del av stafettlaget som springer 4x100 meter i EM i Barcelona i slutet av juli. Däremot ser det ut som att lag-EM i Budapest om två veckor blir utan Jenny Kallur.

– Jag räknar inte med lag-EM, men jag räknar heller inte bort något. Vi får vänta och se, säger hon.