Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskarna utslagna ur boxnings-EM

- 09/06/2010, 20:47 -

Cata Portin / SvD / SCANPIX

Fyra svenska kvartsfinaler slutade alla med förlust mot boxare från Östeuropa.

I dag gick fyra svenskar upp i kvartsfinal i Moskva när EM i boxning gick in i sin slutfas. För samtliga slutade det med förlust.

Salomo N'Tuve förlorade mot ukrainaren Georgij Tjigajev med 1-4 medan Redouane Kaya åkte ut mot ryssen Albert Selimov genom siffrorna 2-4 i 60 kilo.

För Anthony Yigit blev siffrorna större då han förlorade mot ryssen Alexander Soljannikov med 4-13 i 64 kilo. Till sist förlorade även tungviktaren Modo Sallah via 1-5 mot Roman Kapitanenko från Ukraina.

På EM 2008 i Liverpool tog Sverige två medaljer genom N'Tuves silver och Bashir Hassans brons, trots det är boxningsförbundets sportchef nöjd.

- Vi hade ett tillräckligt bra lag för att ta medalj i EM, men jag ser ändå inte mästerskapet som ett misslyckande. Vi hade ändå många som vann matcher och flera av debutanterna imponerade, säger sportchefen Erik Bredler till TT.