Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Svenskarna utslagna ur boxnings-EM

1 av 1

Cata Portin / SvD / SCANPIX

Sport | 09/06/2010 20:47

Fyra svenska kvartsfinaler slutade alla med förlust mot boxare från Östeuropa.

I dag gick fyra svenskar upp i kvartsfinal i Moskva när EM i boxning gick in i sin slutfas. För samtliga slutade det med förlust.

Salomo N'Tuve förlorade mot ukrainaren Georgij Tjigajev med 1-4 medan Redouane Kaya åkte ut mot ryssen Albert Selimov genom siffrorna 2-4 i 60 kilo.

För Anthony Yigit blev siffrorna större då han förlorade mot ryssen Alexander Soljannikov med 4-13 i 64 kilo. Till sist förlorade även tungviktaren Modo Sallah via 1-5 mot Roman Kapitanenko från Ukraina.

På EM 2008 i Liverpool tog Sverige två medaljer genom N'Tuves silver och Bashir Hassans brons, trots det är boxningsförbundets sportchef nöjd.

- Vi hade ett tillräckligt bra lag för att ta medalj i EM, men jag ser ändå inte mästerskapet som ett misslyckande. Vi hade ändå många som vann matcher och flera av debutanterna imponerade, säger sportchefen Erik Bredler till TT.