Stockholm

Magsjuk Doder stort avbräck mot Sydkorea

Sveriges mittnia Dalibor Doder har drabbats av magsjuka och kan inte spela kvällens VM-match mot Sydkorea.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sveriges förstaval som mittnia, Dalibor Doder, har drabbats av magsjuka och kan inte spela kvällens VM-match mot Sydkorea. Doder vaknade natten mot söndag av att han kände sig orolig i magen och kräktes.

–Vi vet inte hur han reagerar på det ännu, men händer det inget mer under eftermiddagen så kan han spela utan problem. Hans rumskamrat Lukas Karlsson har flyttat in till mig så länge, är det magsjuka vill vi gärna isolera den, säger landslagsläkaren Ulf Sigurdsson till GP.

Sverige har samtidigt problem i mittförsvaret. Förstavalet Magnus Jernemyr är sjuk och nu har hans ersättare, Tobias Karlsson, drabbats av en ihärdig lårkaka som han fick mot Kuba. Han baksida lår är öm och stel och han haltade på sista träningen. Men Karlsson är en äkta svensk viking.

– Jag räknar med att spela matchen i kväll, men det är självklart irriterande när man hämmas av en skada. Det stör lite för man påminns hela tiden. Men jag tror att jag ska kunna kräma ur mig tillräckligt för att klara av det. Jag har sovit med hårt tryck hela natten och med lite smärtstillande ska det nog gå bra, säger han till GP.

Matchen mot Sydkorea startar 18.30.

Sveriges magiker missar matchen

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.