Italien laddar upp inför matchen. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX
Smeltz petar in 1-0 till Nya Zeeland. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX
Iaquinta kvitterade på straff.
Iaquinta kvitterade på straff. - Foto: Bernat Armanque/AP/SCANPIX

JUST NU: Italienskt fiasko mot Nya Zeeland

Italien tog endast en poäng mot Nya Zeeland.

Nya Zeeland chockade Italien tidigt i första halvlek. Efter sex minuter kliver Smeltz fram och petar in 1-0 efter att Fabio Cannavaro misslyckats med att få bort bollen. Målet ser dock ut att vara offside.

Italien är nära att kvittera efter 26 minuter. Riccardo Montolivo skjuter ett långskott som tar i stolpen och går ut. Mycket nära 1-1.

I matchminut 28 får Italien straff efter att Daniele de Rossi blivit dragen i tröjan och ramlat. Vinzenco Iaquinta klev fram och sätter bollen i mål.

Efter kvitteringsmålet har Nya Zeeland haft svårt att skapa något några farliga målchanser. Resultatet stod sig till halvtid och andra halvlek är nu igång där italienarna trycker på för ett segermål. Nya Zeeland har dock haft den vassaste chansen.

Italien lyckades aldrig få in det avgörande målet och Nya Zeeland stod därmed för en rejäl praktskräll.

Startelvorna:

Italien: Marchetti, Criscito, Chiellini, Cannavaro, De Rossi, Pepe, Iaquinta, Gilardino, Marchisio, Zambrotta, Montolivo.

Nya Zeeland: Paston, Lochhead, Reid, Vicelich, Nelsen, Elliott, Smeltz, Killen, Bertos, Fallon, Smith.