Tisdag 22 Jun
Stockholm

Finalen avgjord

Finalen av elfte säsongen av The Ultimate Fighter avgjordes i natt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en lång säsong med coacherna Chuck Liddell och Tito Ortiz, som mot slutet ersattes av Rich Franklin, stod det klart att Court McGee skulle möta Kris McCray om titeln "The Ultimate Fighter".

McCray försökte tidigt i matchen att etablera klinchen, en taktik han framgångsrikt använt under säsongen, men McGee visade att han var förberedd på det genom att slita ner sin motståndare till mattan. McGee fortsatte att övertyga resten första ronden som han förmodligen vann i domarnas ögon.

Men domarnas åsikter skulle inte spela någon roll då McGee fortsatte att vara den effektivare fightern i andra ronden och till sist var McCray tvungen att ge upp när McGee hade honom i en "rear naked choke".

McGee var mycket rörd över vinsten och titeln som säsongens "Ultimate Fighter" och han tillägnade matchen till alla som har det svårt och även till Chuck Liddell, som förmodligen även har det svårt just nu efter förlusten mot Rich Franklin.  

Hamill vann trots bekymmer

Hamill var avslappnad i första ronden och rörde sig framåt men Jardine var effektivare med låga sparkar och han var den som fick bäst utdelning i utväxlingarna.

I andra ronden tog domare Herb Dean bort en poäng för Jardine då han oavsiktligt petat Hamill i ögat men åsamkat honom skada på ett otillåtet sätt. Hamill tog över kommandot i matchen och med slag och brottning tog han ronden från en rejält blodig Jardine.

I tredje ronden fortsätter Hamills dominans och efter femton minuters match så gav två av domarna Hamill vinsten medan en domare såg matchen som oavgjord.

Under hela matchen kunde man skymta ett märke på Hamills rygg och under presskonferensen efter matchen erkände han att det var en infektion. Hamill berättade även att han bröt handen redan i första ronden.

Detta var Keith Jardines fjärde raka förlust och det många frågar sig nu är om hans karriär i UFC är över.

Resultat

Matt Hamill besegrade Keith Jardine via majoritetsbeslut

Court McGee besegrade Kris McCray via submission rond 2

Chris Leben besegrade Aaron Simpson via TKO i rond 2

Dennis Siver besegrade Spencer Fisher via enhälligt domslut

Rich Attonito besegrade Jamie Yager via TKO i rond 2

 John Gunderson besegrade Mark Holst via enhälligt domslut

Travis Browne besegrade James McSweeney via TKO i rond 1

Brad Tavares besegrade Seth Baczynski via enhälligt domslut

Kyle Noke besegrade Josh Bryant via TKO i rond 2

Chris Camozzi besegrade James Hammortree via enhälligt domslut

Läs och se matcherna på MMAbloggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela