- Foto: espncdn.com

Wanderlei Silva skadad

Stjärnan missar den efterlängtade matchen mot Yoshihiro Akiyama den tredje juli på grund av brutna revben. Chris Leben väntar ersätta.


UFC 116 har nu drabbats av ett stort avhopp då stjärnan Wanderlei Silva lämnat återbud till följd av en revbensskada han ådragit sig under ett träningspass.

 Det gör att han inte kan möta japanen Yoshihiro Akiyama som varin inaktiv i närmare ett år i väntan på att få möta Silva, nu har matchen ännu en gång skjutits på framtiden. Matchen hade varit en given succé för UFC på den asiatiska marknaden då de båda är superstjärnor i Japan och Korea.

Uppgifterna bekräftades under tisdagen av Dana White och enligt flera källor har man redan hittat någon villig att möta Akiyama den tredje juli.

Leben ersätter

Ny motståndare blir Chris Leben som så sent som i helgen gick en match under finalen av The Ultimate Fighter där han slog Aaron Simpson. Leben har även själv bekräftat uppgifterna och säger att han är fri från skador från segermatchen.

- UFC ringde mig och sa att Wanderlei var skadad och att de ville att jag skulle möta Akiyama. Jag tänkte att jag fortfarande är i bra form och inte skadad, bara några bulor och blåmärken men inget allvarligt. Det fanns inte en chans att jag kunde tacka nej till den här möjligheten, det är för stort, säger Leben till bjpenn.com.

Leben säger även att han inte vet särskilt mycket om Akiyama men att hans vänsterslag kommer att bli avgörande i matchen som fortfarande är galans andramatch.

Akiyama har en bakgrund som framgångsrik judoutövare och har under sin sex år långa MMA-karriär endast förlorat en gång. Bland de han slagit syns namn som Denis Kang, Melvin Manhoef samt tungviktsboxaren Francois Botha.

Huvudmatchen på UFC 116 går mellan Brock Lesnar och Shane Carwin.

/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Finalen avgjord