Inför Fedor vs Werdum

Natten till söndag svensk tid möts Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum i Strikeforce.


När Strikeforce i natt gästar San Jose ska ryssen Fedor Emelianenko göra sin andra match för organisationen då han ställs mots den duktige grapplern Fabricio Werdum.

Emelianenko har endast förlorat en gång under sin tio år långa karriär men hans kritiker menar att tiden runnit ifrån den tystlåtne ryssen, mot Werdum siktar han på att ännu en gång bevisa att de har fel.

På galan ska även Cristiane "Cyborg" Santos försvara sitt mästarbälte mot Jan Finney, en match där den suveräne Cyborg är storfavorit.

Nedan finns en analys av huvudmatchen hämtat från MMABloggen, läs mer om övriga matcher där.

Allt annat än en vinst för ryssen skulle förvåna mig

Werdum har länge ansetts tillhöra toppskiktet i tungviktsdivisionen i världen men trots detta är han starkt nederlagstippad mot Emelianenko. I mina ögon är det en korrekt bedömning då det var länge sedan, om någonsin, han mött en fighter av Emelianenkos kaliber.

Det finns tillräckligt många luckor i Werdums tekniker för Emelianenko att utnyttja dem stående och nere på mattan har Werdum goda chanser från topposition medan på rygg med Fedor över sig behöver han vara oerhört snabb för att inte drunkna i regnet av slag.

Det som alltid oroar mig är Emelianenkos tendens att spricka och blöda rejält i ansiktet, något som med åren blivit värre. Men allt annat än en vinst för ryssen skulle förvåna mig och de flesta.

/
/
MMA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.