Stockholm

Inför Fedor vs Werdum

Natten till söndag svensk tid möts Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum i Strikeforce.


Läs mer

När Strikeforce i natt gästar San Jose ska ryssen Fedor Emelianenko göra sin andra match för organisationen då han ställs mots den duktige grapplern Fabricio Werdum.

Emelianenko har endast förlorat en gång under sin tio år långa karriär men hans kritiker menar att tiden runnit ifrån den tystlåtne ryssen, mot Werdum siktar han på att ännu en gång bevisa att de har fel.

På galan ska även Cristiane "Cyborg" Santos försvara sitt mästarbälte mot Jan Finney, en match där den suveräne Cyborg är storfavorit.

Nedan finns en analys av huvudmatchen hämtat från MMABloggen, läs mer om övriga matcher där.

Allt annat än en vinst för ryssen skulle förvåna mig

Werdum har länge ansetts tillhöra toppskiktet i tungviktsdivisionen i världen men trots detta är han starkt nederlagstippad mot Emelianenko. I mina ögon är det en korrekt bedömning då det var länge sedan, om någonsin, han mött en fighter av Emelianenkos kaliber.

Det finns tillräckligt många luckor i Werdums tekniker för Emelianenko att utnyttja dem stående och nere på mattan har Werdum goda chanser från topposition medan på rygg med Fedor över sig behöver han vara oerhört snabb för att inte drunkna i regnet av slag.

Det som alltid oroar mig är Emelianenkos tendens att spricka och blöda rejält i ansiktet, något som med åren blivit värre. Men allt annat än en vinst för ryssen skulle förvåna mig och de flesta.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.