1 av 2
- Foto: Mark J. Terrill
2 av 2
- Foto: Isaac Brekken

Chavez Jr fortfarande obesegrad

Den unge Julio Cesar Chavez Jr är son till en av världens bästa någonsin. I natt vann han silverbältet i WBC.


I San Antonio möttes i går mellanviktarna Julio Cesar Chavez Jr och John Duddy i en match som gällde det vakanta silverbältet i WBC.

Matchen blev en ensidig affär då 24-åringen Chavez enkelt vann, dock utan att vara riktigt nära att slå ut Duddy. Efter tolv ronder skrevs domarsiffrorna till 120-108, 117-111 och 116-112 för Chavez Jr.

Den unge mexikanen har nu vunnit 41 matcher i sin obesegrade karriär och är i alla fall en liten bit på vägen mot att axla manteln från sin legendariske far Julio Cesar Chavez.

Denne sågs under sin boxningskarriär som en av världens bästa och den i dag 47 år gamle Chavez var sexfaldig världsmästare i tre olika viktklasser, samt vann 107 matcher under sina 23 år som proffs.

Vill bli världsmästare

- Jag hoppas att alla äntligen tror på mig. Jag kommer att bli världsmästare, bevisade jag för alla ikväll, sa Chavez Jr efter segern.

24-åringen började inför matchen att träna hos Freddie Roach, tränaren som bland annat jobbat med stjärnan Manny Pacquiao.

Segern mot Duddy visade också att Chavez Jr är på väg att utvecklas till en mer komplett boxare, men hans defensiva brister blev uppenbara då han i slutet av matchen hade många märken i ansiktet.

Trots det pratar hans promotor, Bob Arum om att talangen kan få en titelmatch redan i nästa match.

Det skulle i så fall bli en match i junior mellanvikt mot WBA-mästaren Miguel Cotto som nyligen tog bältet av Yuri Foreman, en motståndare som är betydligt tuffare än de Chavez Jr hittills mött under karriären.

/
/
WBC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!