1 av 4
- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24
2 av 4
- Foto: MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Hideo Kamaga
4 av 4
- Foto: combatbeijing

Kampsports-OS i Peking

Tio svenskar kommer att delta på Sportaccord Combat Games i Peking i slutet av augusti. Arrangemanget har beskrivits som ett OS för kampsport.


SVENSKA DELTAGARE

Aikido: Kjell Blomqvist, Anna Hjerppe, Ulf Hjerppe, Patrick Livbom

Kendo: Micaela Ahlstam

Kickboxning: Björn Kjöllerström

Thaiboxning: Martin Akhtar, Marcus Öberg, Abbe Joof

Submission Wrestling: Martin Hedenbergh, Mats Nilsson, Arnela Hadzisulejmanovic

ÖVRIGA SPORTER

Boxning

Judo

Ju-jitsu

Karate

Sambo

Sumobrottning

Taekwondo

Wushu

Mellan den 28 augusti och fjärde september hålls Sportaccord Combat Games i Peking, vilket kommer att bli det största kampsportsevenemanget någonsin. Tävlingen har också sanktion från den olympiska komittén.

Deltagare tretton olika kampsporter kommer att göra upp i vad som kallats ett OS för kampsport och för svensk del deltar tio utövare i fem olika grenar.

Representerade finns såväl olympiska samt icke-olympiska sporter och i varje gren kommer 80 deltagare att göra upp om segern.

För brottningens del är det inte enbart traditionell brottning som står på schemat, för damerna är det det olympiska regelverket som används men för herrarna står submisison wrestling, bältesbrottning och pankration på schemat.

Kända namn

Trots att det inte finns några prispengar är många stjärnor anmälda, som till exempel MMA-stjärnan Aleksander Emelianenko i sambo och Buakaw, flerfaldig världsmästaren i K-1 MAX.

Bland de svenska delgarna syns bland annat thaiboxaren Marcus Öberg som gått flera matcher i K-1 Scandinavia och slagit flera av världens bästa. Dessutom deltar världsmästaren i submission wrestling, Mats Nilsson samt silvermedaljören Martin Hedenbergh.

I kickboxning representeras Sverige av veteranen Björn Kjöllerström som vunnit titlar i sanshou, thaiboxning och kickboxning samt även gått matcher i K-1. En intervju med honom kommer senare i veckan.

Mer information om sporterna finns på tävlingens hemsida.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!