Bolt kan springa på DN-galan: "Han vill gärna tävla där"

- 09/07/2010, 21:23 -

Anja Niedringhaus/AP/SCANPIX

Superstjärnan Usain Bolt har öppnat dörren för DN-galans arrangörer. Nu kan jamaicanen komma till Stockholm och springa hundra meter i början av augusti.

STOCKHOLM. Usain Bolt har haft ett besvärligt år hittills. Den 23-årige superstjärnan har haft problem med skador och hade fram till i går inte sprungit ett enda lopp på hela sex veckor. I Diamond League-tävlingen i Lausanne i går kväll var Bolt äntligen redo för comeback. Jamaicanen fick en seg start men drog sedan ifrån resten av fältet och noterades för nytt tangerat världsårbästa på 9.82.

Bolt medgav efter loppet att han knappt kände av skadan, vilket naturligtvis ger hopp om att han ska kunna tävla ännu mer framöver i sommar. En av tävlingarna som finns på kartan är DN-galan i Stockholm den 6 augusti.

Förhandlingar pågår
I skrivande stund pågår förhandlingar mellan OS-guldmedaljören och galans arrangörer och ska man tro tävlingschefen Raine Söderberg finns det inga hinder i nuläget, framför allt med tanke på att Bolt själv är sugen på att springa i den svenska huvudstaden.

- Bolt behöver 100-meterslopp och vill gärna springa i Stockholm. Vi vill naturligtvis att han ska komma, säger tävlingschefen Söderberg till SVT.

Det är dock inte bara Bolt som DN-galan är ute efter. Även superstjärnans konkurrenter Tyson Gay och Asafa Powell hoppas man kunna knyta till sig, vilket skulle innebära ett sällan skådat drömlopp.

- Det vore fantastiskt att ha de tre snabbaste genom tiderna på startlinjen. Det är ju det alla vill se, säger Söderberg.