Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Attackerade Klüft-mobbarna - nu ber han om ursäkt

- 22/07/2010, 10:46 -
Ulf Karlsson blev arg när han läste vad som stod om familjen Klüft.
1 av 2

Ulf Karlsson blev arg när han läste vad som stod om familjen Klüft.

JESSICA GOW/SCANPIX

Carolina Klüft - med rätt att göra vad som helst?
2 av 2

Carolina Klüft - med rätt att göra vad som helst?

Den förre förbundskaptenen Ulf Karlsson försvarade Carolina Klüft från internetmobbarna. Men nu ber han om ursäkt.

"Klanen". Så kallas längdhopperskan Carolina Klüft och hennes familj för på ett internetforum. De anklagas för att få göra precis vad de vill i friidrotts-Sverige - något som väckte ilska hos den förre förbundskaptenen Ulf Karlsson när han såg inläggen.

Ni är samtliga mediokra föredettingar och har troligen glädje av det ni håller på med. Carolina Klüft som står ljusårs, ljusår över er vad beträffar idrottsliga meriter och troligen (?) även som människa skrivs ned som människa bara för att hon alltjämt tycker det är roligt med friidrott!!”, skrev han i ett försök att försvara Klüft.

Inlägget väckte naturligtvis upp upprörda känslor på forumet. Nu väljer Karlsson att be om ursäkt för sitt utspel.

– Jag blev irriterad. De som verkar på det här forumet är ju före detta löpare, och jag skrev att ”ni är mediokra”, vilket förstås var väldigt dumt av mig. Jag ville väl bara markera att man inte kan skriva om människor hur som helst. Jag känner Carro väl och rankar henne fantastiskt högt som människa, säger han till Expressen.

Karlsson skrev därefter ett nytt inlägg på forumet där han bad om