Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veteranen säger att han ska möta Klitsjko

1 av 1

Frank Augstein

Sport | 23/07/2010 12:37

Shannon Briggs uppger att han möter Vitali Klitsjko den 16 oktober.

Om man ska tro den tidigare WBO-mästaren Shannon Briggs så ska han i sin nästa match möta WBC-mästaren Vitali Klitsjko i en titelmatch den 16 oktober.

Amerikanen meddelade nyheten genom sitt twitterkonto där han även hälsar att bältet ska tillbaka till USA. Matchen har dock inte bekräftats av ukrainaren ännu.

Blir tungviktsmötet av blir det 38-åringen Briggs comeback i rampljuset då han inte gått en titelmatch sen han förlorade sitt bälte till Sultan Ibragimov för tre år sedan.

Många trodde att det var den hårdslående amerikanens sista stora match, men nu kan han alltså vara tillbaka på den stora scenen.

Doping och comeback

Efter förlusten 2007 tog Briggs en paus på två år innan han gjorde comeback i december förra året, då fastnade han i ett dopingtest efter att ha vunnit via knockout och matchen dömdes till en "no contest".

I våras var han så tillbaka och har nu vunnit tre matcher på kort tid, alla i den första ronden. Det har dock varit mot mediokra motståndare fjärran från Klitsjkos klass.

Mästaren Klitsjko som hunnit fylla 39 slog senast Albert Sosnowski på ett komfortabelt sätt men har på senare år kritiserats för att ta lätta matcher.

Klitskjo har nyligen förhandlat med Nikolai Valujev om en match, men nu kan det alltså bli Briggs istället.

Briggs är kanske ett något oväntat val men med sin slagstyrka och längd kan han vara ett hot för ukrainaren, i alla fall i början av matchen.