- Foto: Frank Augstein

Veteranen säger att han ska möta Klitsjko

Shannon Briggs uppger att han möter Vitali Klitsjko den 16 oktober.


Om man ska tro den tidigare WBO-mästaren Shannon Briggs så ska han i sin nästa match möta WBC-mästaren Vitali Klitsjko i en titelmatch den 16 oktober.

Amerikanen meddelade nyheten genom sitt twitterkonto där han även hälsar att bältet ska tillbaka till USA. Matchen har dock inte bekräftats av ukrainaren ännu.

Blir tungviktsmötet av blir det 38-åringen Briggs comeback i rampljuset då han inte gått en titelmatch sen han förlorade sitt bälte till Sultan Ibragimov för tre år sedan.

Många trodde att det var den hårdslående amerikanens sista stora match, men nu kan han alltså vara tillbaka på den stora scenen.

Doping och comeback

Efter förlusten 2007 tog Briggs en paus på två år innan han gjorde comeback i december förra året, då fastnade han i ett dopingtest efter att ha vunnit via knockout och matchen dömdes till en "no contest".

I våras var han så tillbaka och har nu vunnit tre matcher på kort tid, alla i den första ronden. Det har dock varit mot mediokra motståndare fjärran från Klitsjkos klass.

Mästaren Klitsjko som hunnit fylla 39 slog senast Albert Sosnowski på ett komfortabelt sätt men har på senare år kritiserats för att ta lätta matcher.

Klitskjo har nyligen förhandlat med Nikolai Valujev om en match, men nu kan det alltså bli Briggs istället.

Briggs är kanske ett något oväntat val men med sin slagstyrka och längd kan han vara ett hot för ukrainaren, i alla fall i början av matchen.

/
/
/
/
WBO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.