Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Contador höll undan – vann Tour de France

- 24/07/2010, 17:38 -
Contador vann Tour de France.

Contador vann Tour de France.

Christophe Ena/AP/SCANPIX

Efter att Alberto Contador utnyttjade att Andy Schlecks kedja hoppade tidigare i veckan blev det i dag klart att spanjoren vann Tour de France – med exakt samma tidsmarginal som Schleck tappade vid kedjehaveriet.– Det är helt otroligt, säger Eurosports expert Anders Adamson.

FRANKRIKE. På den 15:e etappen i Tour de France hoppade Andy Schlecks kedja och spanjoren Alberto Contador utnyttjade situationen och drog ifrån och tog över ledningen på touren. På etappen efter blev Contador utbuad och luxemburgaren Schleck skulle ta revansch.

Efter den 19:e etappen kommer det att börja snackas om historien igen. Schleck var tvungen att hämta in försprånget och gjorde ett mycket bra race och var tvungen att hämta in de 39 sekunder han förlorade vid kedjehaveriet.

– Det är helt otroligt. Det är på sekunden lika mycket som om han hade väntat den gången. Hade inte Contador dragit nytta av kedjebytet hade Andy Schleck varit vinnare av Tour de France, om allt varit lika efteråt, säger Eurosports expert Anders Adamson.