1 av 2
- Foto: David J. Phillip
2 av 2
- Foto: Reed Saxon

Pacquiao möter Margarito

Mexikanen Antonio Margarito blir den som möter Manny Pacquiao i höst. Matchen går i Las Vegas eller Mexiko i november.


Den 13 november kan Manny Pacquiao bli världsmästare för åttonde gången i lika många viktklasser. Hans manager, Bob Arum meddelade nyheten på en presskonferens och motståndare blir den kontroversielle Antonio Margarito.

Det här sätter definitivt stopp för ett efterlängtat möte med Floyd Mayweather Jr, i alla fall under 2010.

Matchen ska gälla det vakanta bältet i superweltervikt hos WBC och väntas gå i antingen Las Vegas eller i Mexiko och Monterrey, beroende på var Margarito kan få licens.

Mexikanen har nämligen inte licens i Nevada sen han stoppades med gipsade lindor inför mötet med Shane Mosley förra året. Matchen förlorade sen Margarito på knockout och dömdes efteråt till ett års avstängning.

I maj gjorde han comeback efter avstängningen då han slog Roberto Garcia i Mexiko.

Under karriären har det blivit 38 segrar på 45 matcher för 32-åringen och bland de han besegrat finns duktiga boxare som Miguel Angel Cotto och Joshua Clottey.

Väntas bli en underhållande match

Anledningen till att Arum valde Margarito före Cotto som också var påtänkt som motståndare åt Pac-Man är enkel.

- Margarito vet bara ett sätt att boxas på och det är att gå framåt. De kommer att gå in och ge allt, det är vad folk vill se, sa den erfarne promotorn enligt Yahoo! Sports.

Om Margarito får licens för en match i Las Vegas lär det bli en given ekonomisk succe, när Pacquiao mötte Cotto i november 2009 i just Las Vegas hade stadens kasinon sin bästa kväll på två år tack vare de asiatiska storspelare som flög in för att se matchen enligt uppgifter från Nevadas spelkommission

Vinner Pacquiao bältet har han varit världsmästare över ett viktspann på 20 kilo från flugvikt till superweltervikt vilket motsvarar 69,9 kilo.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!