Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Johnson vann Masters – efter drömputt

Johnson är fjärde svensk att vinna tävlingen.
1 av 2

Johnson är fjärde svensk att vinna tävlingen.

Niklas Larsson/SCANPIX

2 av 2

Niklas Larsson/SCANPIX

Sport | 25/07/2010 18:57

Richard S Johnson är vinnaren av Scandinavian Masters efter att ha slagit till med en jätteputt på det sista hålet.– Fantastiskt, vilken avslutning, säger Johnson till SVT direkt efter segern.

BRO. Under hela dagen har det varit jämnt. Inför det sista hålet hade Richard S Johnson avgörandet i egna händer.Svensken behövde en birdie för att ta hem slutsgern. Om det skulle bli ett par skulle det blir särspel mot argentinaren Rafa Echenique. Och som på beställningen fixade han birdie och slapp särspel. På två slag var han framme vid green – men det krävdes en jätteputt för att säkra segern.

Svensken vrålade av glädje och fick flera kramar av caddien Anders Timell.

– Jublet när bollen gick i var helt fantastiskt. Jag trodde knappt det var sant, säger Richard S Johnson, som nu ska fira segern rejält:

– Jag har egentligen ett tidigt flyg imorrn bitti men jag är säker på att det ändå blir en bra fest i natt, säger han.

Johnson är nu den fjärde svensken att ta hem Scandinavian Masters. Tidigare har Jesper Parnevik, Joakim Häggman och Peter Hanson vunnit tävlingen.