Torsdag 2 Dec
Stockholm

Terbunja på väg tillbaka

Boxningslöftet Naim Terbunjas viktiga högerhand ska äntligen vara läkt efter skadeproblemen. OS i London 2012 är målet för 26-åringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Linköpingsboxaren Naim Terbunja skadade sin högerhand i januari och har sen dess skickats runt mellan olika specialister.

Det hindrade homom dock inte från att ställa upp på SM i maj och ta sitt åttonde SM-guld trots att han mestadels boxades med högerhanden.

Efter en operation ska nu skadan vara läkt meddelade Terbunja under ett boxningsläger på Bosön.

-Det har varit frustrerande månader. Jag har hela tiden varit orolig för att karriären skulle vara över. Men nu känns det bra och siktet är OS i London 2012, säger Naim till SOK.

Terbunja blev internationellt uppmärksammad när han 2009 vann den prestigefyllda turneringen Golden Gloves i USA efter nio tuffa matcher.

-Jag vann nio matcher i tuff konkurrens. Kanske inte lika tuff som på ett  OS eller VM men att vinna hela turneringen är mycket meriterande i USA, konstaterar Naim.

Tuff väg mot OS

Nu är alltså målet ett nytt OS, Terbunja deltog i Peking 2008 men åkte där ut i första matchen. För att ta sig till ett nytt OS blir första chansen VM som hålls i september 2011.

- Går jag till kvartsfinal har jag säkrat en OS-plats. För att göra det måste jag vinna tre matcher och jag tror att jag kommer att greja det, säger Naim.

I Naims viktklass som är 75 kilo har Europa åtta OS-platser, inför Peking vann 26-åringen kvalet, nu hoppas han göra samma sak.

Kommentera
Kopiera länk
Dela