Torsdag 26 Maj
Stockholm

MMA-debut vid 70

Kanadensaren John Williams gjorde i helgen sin första professionella MMA-match 70 år gammal. Han blev med det historisk som den äldsta någonsin att gå en proffsmatch.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 70 år gamle John Williams slog ett världsrekord när han gjorde sin MMA-debut i helgen genom att slå 49-åringen Larry Brubaker via ett ankellås.

Matchen gick på Elite 1 MMA "Wild Card" i Kanada och Williams hamnade då i rekordböckerna som den äldsta profesionella utövaren någonsin.

Även ett annat rekord slogs då deras sammanlagda ålder på 119 år även det är ett rekord.

Williams debut kan mycket väl skapa en del debatt kring lämpligheten att någon som passerat pensionsålder ska göra debut i en av världens tuffaste sporter, något han själv också funderat över.

- Jag antar att möjligtvis kan döda hela sporten! Jag kan förstöra för den atletiska kommissionen och en massa människor. Men det här är mitt liv och mitt val, jag tar risken. Jag tänker göra mitt bästa för att se till att ingen dör eller blir allvarligt skadad. Men varje dag riskerar vi att dö på tusen olika sätt, ändå tar vi de riskerna utan att tveka, sa Williams till Bleacher Report före matchen.

Har tränat kampsport hela livet

Williams föddes med namnet "Gray Wolf" år 1940 i Kanada som medlem av Wabenakistammen.

Sju år gammal började han träna kampsport och blev snabbt introducerad för judo, Tani-ha jiu-jitsu samt senare olympisk tyngdlyftning.

Han började sen turnera runt som strongman och kom senare i livet in på taekwondo, hapkido och karate.

Dessutom ska Williams fortfarande ha världsrekordet i att slå sönder flest isblock med ett enda slag 23 år efter att han satte det. Nu kan han även titulera sig världens äldsta MMA-proffs.

Nyheten är hämtad från MMABloggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela