- Foto: elite1mma.com

MMA-debut vid 70

Kanadensaren John Williams gjorde i helgen sin första professionella MMA-match 70 år gammal. Han blev med det historisk som den äldsta någonsin att gå en proffsmatch.


Den 70 år gamle John Williams slog ett världsrekord när han gjorde sin MMA-debut i helgen genom att slå 49-åringen Larry Brubaker via ett ankellås.

Matchen gick på Elite 1 MMA "Wild Card" i Kanada och Williams hamnade då i rekordböckerna som den äldsta profesionella utövaren någonsin.

Även ett annat rekord slogs då deras sammanlagda ålder på 119 år även det är ett rekord.

Williams debut kan mycket väl skapa en del debatt kring lämpligheten att någon som passerat pensionsålder ska göra debut i en av världens tuffaste sporter, något han själv också funderat över.

- Jag antar att möjligtvis kan döda hela sporten! Jag kan förstöra för den atletiska kommissionen och en massa människor. Men det här är mitt liv och mitt val, jag tar risken. Jag tänker göra mitt bästa för att se till att ingen dör eller blir allvarligt skadad. Men varje dag riskerar vi att dö på tusen olika sätt, ändå tar vi de riskerna utan att tveka, sa Williams till Bleacher Report före matchen.

Har tränat kampsport hela livet

Williams föddes med namnet "Gray Wolf" år 1940 i Kanada som medlem av Wabenakistammen.

Sju år gammal började han träna kampsport och blev snabbt introducerad för judo, Tani-ha jiu-jitsu samt senare olympisk tyngdlyftning.

Han började sen turnera runt som strongman och kom senare i livet in på taekwondo, hapkido och karate.

Dessutom ska Williams fortfarande ha världsrekordet i att slå sönder flest isblock med ett enda slag 23 år efter att han satte det. Nu kan han även titulera sig världens äldsta MMA-proffs.

Nyheten är hämtad från MMABloggen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ståhls guldtränare om rekordkasten: "Känns fel"

Bekräftat: Silfverberg tillbaka i Brynäs

Nu är det klart. Jakob Silfverberg återvänder till moderklubben Brynäs efter tolv säsonger i NHL, varav elva i Anaheim.

Efter piskskandalen – kan ske ändringar i "Saudi"

al-Ittihadspelaren Abderrazak Hamdallah blev piskad av en supporter efter supercupfinalen i Saudiarabien. Nu ska landets fotbollsförbund se över publikreglerna.

CL-guide: Snackisarna inför dramatiska returer

2 timmar sedan
Målen haglade in i förra veckans Champions League-kvartsfinaler. I veckan avgörs returerna – och inte ett enda dubbelmöte känns givet på förhand. Här är fyra heta snackisar inför dramat.

Oskarshamns poängkung stannar i SHL

idag 11:00
Oskarshamns forwardsstjärna Patrik Karlkvist följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan. 31-åringen är klar för spel i SHL-laget Örebro och har skrivit på ett treårskontrakt med närkingarna.

Misstänkt skandal i Peking – lät kines vinna

idag 10:48
Pekings halvmaraton har inlett en utredning av den egna tävlingen efter att märkliga bilder från upploppet fått spridning på nätet. Kinesen He Jien vann – men såg ut att få segern till skänks.