- Foto: elite1mma.com

MMA-debut vid 70

Publicerades: 26 Jul 2010, 17:48, Uppdaterades: 26 Jul 2010, 19:53

Kanadensaren John Williams gjorde i helgen sin första professionella MMA-match 70 år gammal. Han blev med det historisk som den äldsta någonsin att gå en proffsmatch.


Den 70 år gamle John Williams slog ett världsrekord när han gjorde sin MMA-debut i helgen genom att slå 49-åringen Larry Brubaker via ett ankellås.

Matchen gick på Elite 1 MMA "Wild Card" i Kanada och Williams hamnade då i rekordböckerna som den äldsta profesionella utövaren någonsin.

Även ett annat rekord slogs då deras sammanlagda ålder på 119 år även det är ett rekord.

Williams debut kan mycket väl skapa en del debatt kring lämpligheten att någon som passerat pensionsålder ska göra debut i en av världens tuffaste sporter, något han själv också funderat över.

- Jag antar att möjligtvis kan döda hela sporten! Jag kan förstöra för den atletiska kommissionen och en massa människor. Men det här är mitt liv och mitt val, jag tar risken. Jag tänker göra mitt bästa för att se till att ingen dör eller blir allvarligt skadad. Men varje dag riskerar vi att dö på tusen olika sätt, ändå tar vi de riskerna utan att tveka, sa Williams till Bleacher Report före matchen.

Har tränat kampsport hela livet

Williams föddes med namnet "Gray Wolf" år 1940 i Kanada som medlem av Wabenakistammen.

Sju år gammal började han träna kampsport och blev snabbt introducerad för judo, Tani-ha jiu-jitsu samt senare olympisk tyngdlyftning.

Han började sen turnera runt som strongman och kom senare i livet in på taekwondo, hapkido och karate.

Dessutom ska Williams fortfarande ha världsrekordet i att slå sönder flest isblock med ett enda slag 23 år efter att han satte det. Nu kan han även titulera sig världens äldsta MMA-proffs.

Nyheten är hämtad från MMABloggen.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.