Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Powell: ”Sett fram emot DN-galan hela säsongen”

- 05/08/2010, 22:25 -
Powell ledsen att missa morgondagens DN-gala.

Powell ledsen att missa morgondagens DN-gala.

Andrew Medichini/AP/SCANPIX

Asafa Powell lämnade i går återbud till morgondagens DN-gala. En ryggskada sätter stopp för jamaicanen.– Det här är väldigt tråkigt, säger Powell.

STOCKHOLM. DN-galan på fredag såg ut att bli den hetaste någonsin efter att stjärntrion Asafa Powell, Usain Bolt och Tyson Gay skulle delta. Men under gårdagen tvingades Powell lämna återbud på grund av en ryggskada.

– Jag skadade ryggen för tre veckor sedan och har arbetat lite med den. Det är lite konstigt, men det är fortfarande inte bättre, säger Powell enligt Eurosport.

Den 27-årige sprintern såg fram emot att möta de andra stjärnlöparna.

– Jag har sett fram mot det här tillfället hela säsongen. Det här är väldigt tråkigt. Jag ville gå ut och möta Usain och Tyson, känna stämningen och ha lite roligt.

Även världsrekordhållaren Bolt tycker det är tråkigt att inte ha få möta 27-åringen i morgon.

– Det är synd, för jag tror verkligen att folk hade sett fram emot att se oss tre tävla. Jag önskar honom (Powell) all lycka och hoppas att han återhämtar sig så att han åtminstone kan springa ett lopp till innan säsongsslutet.

Nu ser trion ut att mötas den 27 augusti i Diamond League-galan i Bryssel.