- Foto: Jannika Navjord

Till Peking mot alla odds

Arnela Hadzisulejmanovic trotsar en allvarlig knäskada och åker snart till kampsports-OS i Peking.


Mellan den 28 augusti och fjärde september hålls Sportaccord Combat Games i Peking, en tävling som av många kallats ett OS för kampsport.

I submission wrestling representeras Sverige bland annat av Arnela Hadzisulejmanovic som på senare år stigit fram som en av landets bästa grapplers.

Under Fila-VM i Polen i våras tog Arnela dubbla brons vilket gav henne en plats i truppen till Peking, men en allvarlig skada höll på att stoppa henne.

Vår bloggare Jannika Navjord har träffat Arnela och pratat om skadan och målsättningen i Peking.

- Det har varit en berg- och dalbana sen jag fick inbjudan för tre månader sen, bara några veckor innan åkte jag på en korsbandskada. Det fanns tid för mycket tvivel, vad är rätt och kommer jag fixa det? Jag frågade många olika sjukgymnaster och läkare och med hjälp av deras svar så bestämde jag mig för att ställa upp, att göra mer än mitt bästa för att kunna tävla och prestera på hög nivå, säger Arnela till Jannika.

Även om uppladningen varit långt från optimal säger Arnela att det är vinst som är målet i Kina, trots att några av världens bästa utövare finns anmälda.

Operation väntar

Efter tävlingarna i Peking är det operation och en lång rehabilitering som gäller.

- Jag väntar på operationstid för min knäskada, jag tackade nej i juni på grund av Combat Games. Har ännu inte fått bekräftelse på vilket datum i september. Efter det väntar lång rehabtid och jag planerar att komma tillbaka till tävlingar nästa år från och med april månad, säger Arnela.

Hon lämnar dock en möjlighet öppet för att tävla på SM i submission wrestling den tolfte september om hon inte får operationstid före dess och inte förvärrar skadan i Kina.

Så resonerar bara en person som verkligen älskar att tävla.

Hitta hela Jannikas intervju med Arnela hos Karatemamman.

/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.