1 av 5
- Foto: Dave Mandel
2 av 5
- Foto: Dave Mandel/Sherdog
3 av 5
- Foto: Dave Mandel/Sherdog
4 av 5
- Foto: Dave Mandel/Sherdog
5 av 5
- Foto: Dave Mandel/Sherdog

Två bälten på spel i Houston

Strikeforce fick två brasilianska mästare under nattens gala i Texas då Rafael Cavalcante och Ronaldo Souza vann sina matcher.


Muhammad "King Mo" Lawal försvarade sin titel i lätt tungvikt för första gången mot brassen Rafael "Feijao" Cavalcante under natten.

Det blev dock ingen trevlig kväll för amerikanen Lawal som förlorade bältet till Cavalcante i karriärens första förlust.

Matchen började bra för den dekorerade brottaren Lawal och i den tredje ronden ledde han på poäng mot en tillsynes trött Feijao.

Trots sina meriter som brottare hade han dock svårt att kontrollera Feijao på marken, något han kompenserade för med att vinna många av de stående slagväxlingarna mot thaiboxaren Feijao.

Det räckte med ett misstag för att hans segerchanser skulle försvinna för gott.

Med händerna vid sidan hann han till slut inte röra sig undan från Cavalcantes höger och ett klockrent slag skakade mästaren.

På osäkra ben dök Lawal för en nedtagning men hade inte kraft nog att fullfölja sin attack. Istället träffade Feijao med flera knän och en desperat Lawal höll i för glatta livet medan han fick ta emot slag och armbågar.

Till sist tvingades domaren John McCarthy bryta och Cavalcante från Sao Paulo är den nya mästaren i lätt tungvikt.

Jacaré mästare

I galans andra titelmatch stod 30-åringen Ronaldo "Jacaré" Souza som segrare efter fem jämna ronder mot amerikanen Tim Kennedy.

Med rykte som en av världens bästa grapplers hade alla väntat sig att Jacaré skulle ta matchen till marken, men istället tog han poäng med en varierad stående offensiv. 

Efter fem ronder verkade Jacaré ha varit den som träffat med flest rena slag vilket också syntes i Kennedys ansikte, det var tillräckligt för att ge honom segern.

Jacaré blev med det mästare i mellanvikt då Jake Shields nyligen lämnade bältet för att gå till UFC.

Nedan finns resultatet från huvudkortet, hela resultatet finns hos MMABloggen.

Resultat

Rafael Cavalcante besegrade Muhammed "King Mo" Lawal via TKO i rond 3

Ronaldo "Jacare" Souza besegrade Tim Kennedy via domslut

KJ Noons besegrade Jorge Gurgel via KO i rond 2

Chad Griggs besegrade Bobby Lashley via TKO i rond 2

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!