Tisdag 20 Apr
Stockholm

Jardine vid ett vägskäl

Keith Jardine besegrades av Trevor Prangley vid Shark Fight 13 i helgen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Keith "Dean of Mean" Jardine tog sin plats i rampljuset under andra säsongen av realityserien The Ultimate Fighter och trots att han förlorade i semifinalen mot nuvarande träningspartner Rashad Evans fick han ett kontrakt med UFC under 2005.

Med en blandad kompott av vinster och förluster släppte UFC sin trotjänare tidigare i år efter fyra raka förluster mot Quinton Jackson, Thiago Silva, Ryan Bader och Matt Hamill.

Då UFC har en relativt generös policy vad gäller att återanställa fighters som tagit några vinster utanför organisationen ställde Jardine in siktet på en återkomst. Det första steget på vägen var helgens match mot veteranen Trevor Prangley vid Shark Fight 13. Efter tre ronders kamp stod det klart att Trevor Prangley vunnit sin största match i karriären och att Jardines femte förlust var ett faktum.

- Jag brukar inte komma med ursäkter innan mina matcher men inför denna fight så hade den värsta migränen i världen och det tog mig två ronder att kämpa igenom den. Allt som rörde mig gjorde ont, jag satt i en dålig sits. Jag försökte att kämpa igenom det och det klarnade för mig och började fungera i tredje ronden. Men det fungerade inte tillräckligt väl för att vinna, sa Jardine efter matchen.

Jardine har visserligen förlorat många av sina matcher mot eliten i sporten men om han ska fortsätta att vara relevant i en sport som fort glömmer måste han välja rätt väg. Många kommer propagera för att han ska lägga handskarna på hyllan men i intervjun nedan är Jardine i alla fall säker på en sak, att han ska kämpa vidare.

Läs mer om Shark Fights 13 och annat rörande MMA på MMAbloggen, en del av Kampsport24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela