Superior Challenge presenterar matcher

Tre matcher klara för galan den 29 oktober. David Bielkheden går titelmatch och Usama Aziz ställs mot en av världens bästa.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den 29 oktober arrangerar Superior Challenge sin sjätte gala kallad "Lions Den" i Stockholm. För första gången har man bytt ut Fryshuset mot Hovet och de hitills presenterade matcherna matchar verkligen den större arenan.

I huvudmatchen ställs publikfavoriten Usama Aziz mot en av världens bästa i form av norrmannen Joachim Hansen som för första gången gästar Sverige.

Dessutom gör UFC-meriterade David Bielkheden sin första match för organisationen i en titelmatch i weltervikt mot veteranen Daniel Acacio från Brasilien.

Tufft test för Usama

Matchen mellan Aziz och Hansen går i fjädervikt och norrmannen gör då sin första match utanför Japan på sju år. Där har han under åren blivit en superstjärna genom många segrar i både PRIDE och på senare år DREAM där han även var mästare i lättvikt.

Hansen är just nu inne i en tung period med tre raka förluster och flytten ner till fjädervikt blev inte lika lyckad som han hade tänkt sig. Förlusterna har dock kommit mot högklassigt motstånd och det råder ingen tvekan om att 31-åringen som gått 30 matcher sen 1999 har kapaciteten att slå vem som helst.

Den olympiske brottaren Aziz förlorade senast en titelmatch mot Jameel Masshouh under Superior Challenges senaste gala och ställs nu på ännu ett test.

Bielkheden vill bryta trend

Acacio har länge varit träningskompis till Wanderlei Silva och under en tio år karriär har han gått matcher i organisationer över världen.

Bland de 21 fighters han slagit finns bland annat svenskarna Bobby Rehman och Tor Troéng, men Bielkheden lär inte vilja bli den tredje svensken att förlora mot Accacio.

Sen förlusten mot Marc Bocek vilket blev slutet på sejouren i UFC har Bielkheden vunnit tre matcher och vann så sent som i helgen SM i submission wrestling.

Med en seger mot Acacio kan en ny chans i världen bästa organisationen bli verklighet.

Det tredje mötet som blivit presenterat går i lätt tungvikt mellan Bobby "Danger" och amerikanen Hector Ramirez. Andra kända namn som deltar är Reza Madadi och Hamid Corassani.

/
/
/
/
/