Superior Challenge presenterar matcher

Tre matcher klara för galan den 29 oktober. David Bielkheden går titelmatch och Usama Aziz ställs mot en av världens bästa.


Den 29 oktober arrangerar Superior Challenge sin sjätte gala kallad "Lions Den" i Stockholm. För första gången har man bytt ut Fryshuset mot Hovet och de hitills presenterade matcherna matchar verkligen den större arenan.

I huvudmatchen ställs publikfavoriten Usama Aziz mot en av världens bästa i form av norrmannen Joachim Hansen som för första gången gästar Sverige.

Dessutom gör UFC-meriterade David Bielkheden sin första match för organisationen i en titelmatch i weltervikt mot veteranen Daniel Acacio från Brasilien.

Tufft test för Usama

Matchen mellan Aziz och Hansen går i fjädervikt och norrmannen gör då sin första match utanför Japan på sju år. Där har han under åren blivit en superstjärna genom många segrar i både PRIDE och på senare år DREAM där han även var mästare i lättvikt.

Hansen är just nu inne i en tung period med tre raka förluster och flytten ner till fjädervikt blev inte lika lyckad som han hade tänkt sig. Förlusterna har dock kommit mot högklassigt motstånd och det råder ingen tvekan om att 31-åringen som gått 30 matcher sen 1999 har kapaciteten att slå vem som helst.

Den olympiske brottaren Aziz förlorade senast en titelmatch mot Jameel Masshouh under Superior Challenges senaste gala och ställs nu på ännu ett test.

Bielkheden vill bryta trend

Acacio har länge varit träningskompis till Wanderlei Silva och under en tio år karriär har han gått matcher i organisationer över världen.

Bland de 21 fighters han slagit finns bland annat svenskarna Bobby Rehman och Tor Troéng, men Bielkheden lär inte vilja bli den tredje svensken att förlora mot Accacio.

Sen förlusten mot Marc Bocek vilket blev slutet på sejouren i UFC har Bielkheden vunnit tre matcher och vann så sent som i helgen SM i submission wrestling.

Med en seger mot Acacio kan en ny chans i världen bästa organisationen bli verklighet.

Det tredje mötet som blivit presenterat går i lätt tungvikt mellan Bobby "Danger" och amerikanen Hector Ramirez. Andra kända namn som deltar är Reza Madadi och Hamid Corassani.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.