Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Daley till Strikeforce

Daley lär inte få fira i UFC igen.

Daley lär inte få fira i UFC igen.

cypot.com

Sport | 16/09/2010 22:14

Den kontroversielle britten Paul Daley skriver kontrakt med Strikeforce.

Det långlivade ryktet är nu ett faktum, Paul "Semtex Daley har skrivit på ett kontrakt med amerikanska Strikeforce för flera matcher.

Daley har vunnit sex av sina sju senaste matcher och den enda förlusten kom mot nuvarande The Ultimate Fighter-coachen Josh Koscheck. Det var efter matchen mot just Koscheck vid UFC 113 som Daley valde att ge sig på sin motståndare efter matchens slut. Detta resulterade i att Daley förlorade sitt kontrakt med UFC och att Dana White svor att han aldrig skulle släppa in britten i UFC igen. Nu verkar det som att Daley verkligen landat på fötterna trots kontroversen.

Daley har uttalat önskemål om att få utmana Nate Diaz som för närvarande är welterviktsmästare i Strikeforce. Men mästaren från Stockton är inbokad för titelmatch mot KJ Noons vid nästa Strikeforce-gala men med tanke på organisationens bristande djup i sina divisioner är det sannolikt att matchen kan bli verklighet inom en snar framtid.