Tredje gången gillt för Eklund

- 30/09/2010, 10:28 -

k-1.se

För tredje gången är nu Per  Eklund klar för comeback. Den här gången blir det i Stockholm och Hovet mot en annan UFC-veteran.

Per Eklund var den första svensken i UFC, men sen förlusten mot Evan Dunham i februari 2009 har det inte blivit fler matcher för Stockholmaren.

Flera gånger har han varit bokad för comeback men skador har hindrat honom och senast var det en gala i Polen som fick klara sig utan svensken.

Nu är det klart att Eklund ställs mot UFC-meriterade Robert Emerson i Hovet den 27 november under K-1 "Rumble of the Kings".

Under en åtta år lång karriär har Eklund gått matcher över världen och vunnit 15 av 20 matcher. Sen sin senaste match har han varit på flera träningsläger utomlands och säger att han är en annan fighter än den som förlorade senast.

Emerson var en av deltagarna i den femte säsongen av The Ultimate Fighter för ett par år sedan. Han har vunnit tre matcher i UFC men fick nyligen lämna organisationen efter ett par förluster.

På galan i Hovet avgörs matcher i K-1 och MMA, i galans huvudmatch ställs Jörgen Kruth mot Bob Sapp och den svenska stjärnan Marcus Öberg ställs mot den tuffe Arthur Kyshenko i en annat intressant möte.