The Zone FC vill ha fler mästare

- 03/10/2010, 13:20 -
1 av 3

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

2 av 3

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

3 av 3

thezonefc.com

Kampsport24 har pratat med en av arrangörerna som säger att fler titelmatcher planeras inför The Zone FC 7 i november.

Den 27 november arrangerar The Zone FC sin sjunde gala kallad "Warriors" i Lisebergshallen i Göteborg.

Under den senaste galan i mars utsågs mästare i fjädervikt samt weltervikt och nu har man planer på fler bälten.

- Vi har långt gånga planer på det och vi kommer annonsera det via vår hemsida så snart allt är klart, säger arrangören Jesper Gunnarson till Nyheter24.

I övrigt har man inte gjort några stora förändringar inför galan men Gunnarson säger att målsättningen är given.

- Målsättning är att återigen bjuda publiken på ett bra och tajt show med en blandning av lokala, nationella och internationella fighters.

Än så länge har man presenterat fem namn för galan där majoriteten gått matcher för organisationen tidigare. Fler namn väntas bli klara inom kort och enligt arrangören är flera av dessa redan bekanta för publiken.

Olycklig datumkrock

Galan var först planerad att gå av stapeln den 30 oktober, men då Superior Challenge valde att arrangera en gala i Stockholm dagen före ändrades datumet till slutet av november.

Oturligt nog valde dock K-1 "Rumble of the Kings" att förlägga sin stora gala i Stockholm till samma datum som The Zone FC, något som Gunnarson säger är olyckligt.

- Helt optimalt är det givetvis inte. Det är synd att galorna konkurrerar med varandra. K-1 har lite annan profil med både K-1, thaiboxning och MMA jämfört med The Zone FC som är renodlad MMA-gala. De två går i städer med 50 mil mellan varandra men det är synd att folk skall behöva välja såklart, förklarar han.

Håll utkik för fler nyheter om den kommande galan hos Kampsport24.