Tisdag 28 Sep
Stockholm

Svensk framgång i Finland

Kampsport24 har växlat några ord med Sirwan Kakai som besegrade Janne ”Jamba” Elonen-Kulmal vid MMA-galan Fight Festival 28 i Finland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kampsport24 passade på att ställa några frågor till Gävlesonen Sirwan Kakai som med helgens vinst mot Janne ”Jamba” Elonen-Kulmal vid MMA-galan Fight Festival 28 i Finland förbättrade sitt professionella MMA-record till 4-1.

Hur lång tid fick du på dig att förbereda dig för matchen och den specifika motståndaren?

- Jag hade exakt sex veckor på mig men jag var redan i okej form innan. Jag tränade mycket med southpaws då min motståndare var det och med bra grapplers. Men jag tänkte mest på vad jag skulle göra i matchen då jag känner att det är vikigast att jag gör min grej.

På din blogg kunde man läsa mycket om din längtan efter mat. Hur gick träningen och bantningen inför matchen?

- Jag älskar mat, jag gillar att äta mycket och ofta. Innan har jag alltid försökt vara på den säkra sidan genom att gå ner lite extra på långsikt, så det inte blir så jobbigt på invägningsdagen. Men den här gången ville jag vara så tung som möjligt på matchdagen och då gäller att att klippa så mycket som möjligt bara dom två sista dagarna. Det var en tuff bantning men det gick bra och jag återhämtade mig riktigt bra, riktigt nöjd med bantningen.

Berätta om själva matchen.

- Jag vet inte varför men jag var för lugn och lite för otaggad och ofokuserad när jag var i ringen, jag tänkte på helt andra saker. Så när matchen var igång så hamnade jag direkt efter. Jag som skulle ta initiativet, men det gjorde han. Han attackerade mig aggressivt och han kom in så nära på mig så jag clinchade upp honom och fick ryggen. Han försvarade sig bra men jag fick ner honom tillslut och då han direkt började attackera mig med lås. Han en traingel-koppling och jag ställde mig raklång och skakade av honom och då gick han på fotlås men jag kände mig inte hotat och slog honom. Därefter kunde jag etablera halvguard och han bryggar för kung och fosterland och jag låter honom vända sig tar ryggen och får in en submission, en så kallad Rear Naked Choke.

Jag är självklart nöjd att jag vann, men jag blir mer nöjd om jag har presterat bra. Jag måste se videon från matchen först och kolla. Just nu känns det kul att man vann, men jag gjorde misstag. Allt ska bli bättre

Vilka sidor hos dig själv har du märkt har utvecklats?

- Jag känner att jag utvecklas hela tiden i alla områden. Tekniskt, fysikt, och mentalt. Jag känner att jag börjar få rutin. Men jag vill testa mina vingar i en match, det blir tuffare och tuffare motståndare så snart kommer man kunna få se vad man går för.

Vad blir nästa steg för dig?

- Jag vill gå en match till i år. Min tanke var att bli top 10 rankad i Europa det här året, men det kommer jag inte hinna med. Men jag ska garanterat vara det nästa år, det är mitt mål, att gå matcher och slå någon på den listan! Sen att se till att utvecklas hela tiden.

För närvarande är Kakai på träningsläger i Holland men han hälsar att alla är välkomna att följa hans äventyr på hans blogg. Kakai vill även passa på att tacka sin sponsor The Budo Store i Göteborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela