- Foto: TAMAS ZAHONYI/INTJUDO.EU

OS inom räckhåll för Pacek

Judokan Martin Pacek tog brons i Rotterdams Grand Prix. Nu återfinns han bland de 30 bästa på världsrankingen.


Efter segrar mot ukrainaren Vjatjeslav Denis och tjecken Lukas Krpalek var Martin Pacek framme i semifinal under helgens Grand Prix i judo som hölls i Rotterdam.

Där blev det dock förlust mot lettländaren Jevgenijs Borodavk och 23-åringen Pacek fick nöja sig med en tredjeplacering i 100-kilosklassen.

Placeringen gör att han tar värdefulla poäng i OS-kvalet och nu befinner sig på topp 30. För att kvalificera sig för OS i London 2012 krävs det att vara bland de 22 bästa.

Medaljen är Paceks andra under säsongen, sen tidigare har han ett brons från världscupen i Lissabon. Helgens medalj var hans första i Grand Prix-sammanghang, vilket är en nivå över världscupen.

Den 20-årige Europamästaren Marcus Nyman åkte ut redan i den första omgången mot en georgier och blev utan kvalpoäng. Före tävlingen låg han på plats 20 i världsrankingen.

De tre övriga svenskarna, Jonas Sandström, Olle Sundström och Jennie Andreason åkte även de ut i den första omgången.

/
/
/
/
Senaste nytt

"Han är årets stora genombrottsman"

Samuelsson ska bli pappa: "Kan göra honom gott"

Sebastian Samuelsson ska bli pappa. Det tror konkurrenten Vetle Sjåstad Christiansen kan göra honom till en bättre skidskytt. Jag tror man blir mer rofylld, framför allt på skjutbanan. Det ger ett annat perspektiv, säger norrmannen.

Professor: Kan vara svårt att ställa diagnos

1 timme sedan
Landslagsspelaren Kristoffer Olsson har vårdats i respirator i över en vecka. Hans läkare kämpar för att ställa en diagnos, enligt besked tidigare i veckan. Det finns helt klart tillstånd där det kan vara väldigt svårt att hitta den omedelbara orsaken, säger Anders Svenningsson, professor i neurologi.

Därför stoppas Mästarnas mästare 2024 i helgen

1 timme sedan
Mästarnas mästare 2024 är i full gång på SVT och det har bjudits på en hel rad rafflande tävlingar hittills. Men på söndag blir det inget program.

Väderkaos i Holmenkollen – lopp uppskjutet

3 timmar sedan
Världscupen i skidskytte i Holmenkollen skulle startat på torsdagen – men dåligt väder ställde till det. Damernas distanslopp flyttas till fredag klockan 12.30.

Ribom sjuk – står över helgens tävlingar

3 timmar sedan
Emma Ribom missar helgens världscuptävlingar i längdskidor i finländska Lahtis. 26-åringen har blivit sjuk. I hennes frånvaro får Frida Karlsson chansen i fredagens sprintstafett.