Måndag 27 Sep
Stockholm

Contadors besked dröjer

Ännu inte klart när ett besked kan komma.
Ännu inte klart när ett besked kan komma. Foto: Bob Edme/AP/SCANPIX

Beskedet om Tour de France-vinnaren som fastnade för dopning kommer att dröja ännu längre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Alberto Contador Velasco:

Den 21:a juli 2010 lämnade kanske världens bäste cyklist, Alberto Contador, in ett dopningstest. För ett tag sedan kom uppgifterna att testet var positivt och att det innehöll det förbjudna ämnet clenbuterol.

Contador hävdar dock att han fått i sig det av en köttbit som han åt i Spanien.

MADRID. På den andra vilodagen i den prestigefyllda tävlingen testades den spanske cyklisten positivt för dopning. En källa i hans team har berättat för den belgiska tidningen Humo att 27-åringen gjorde blodtransfusioner.

– Under perioden mellan le Dauphiné och Touren drogs blod från Contador i små påsar, så små att det biologiska passet inte störs. Blodet togs då det fanns spår av clenbuterol i blodet. Och det fanns kvar i påsen när blodet återfördes i hans kropp senare, sa källan.

Efter det har Wada, antidopningsbyrån, försökt att skynda på processen och varnat den internationella cykelunionen för att det tar för lång tid. I dag berättade ordföranden i unionen, Pat MacQuaid, att man samarbetar med byrån och att de inväntar svar på både tester och undersökningar.

När ett besked kommer vet han inte.

– Jag har ingen aning om hur lång tid det kan ta. Jag har förstått att det är en mycket komplicerad process. Det är en mycket viktig sak, och vi måste vara helt säkra på precis vad vi för, om och när beslutet tas, säger han enligt Eurosport.

– För att vara rättvisa mot alla, mot Contador, sporten och Tour de France, måste vi undersöka den minsta detalj för att försäkra oss om att beslutet, vad det än är, är det rätta.

”El Pistolero”, som kör för teamet Astansa, har flera gånger förnekat att han har tagit substansen frivilligt.

Jag har fullt förtroende för Wada och UCI. Jag är säker på att allt kommer att vara över snart och sluta väl”, skriver han på Twitter.

27-åringen berättar om han åkt fast på en presskonferens

Kommentera
Kopiera länk
Dela