Aranha är redo för Sverige

Kampsport24 har talat med britten Danny Mitchell som gästar Sverige och Superior Challenge på fredag.


Den skojfriske brittiske fightern Danny "Aranha" Mitchell är bokad att möta Nico Musoke vid Superior Challenge 6 - "Lion´s den" nu på fredag på Hovet i Stockholm.

Mitchell beskrivs på Superior Challenges hemsida som en väldigt teknisk och oortodox fighter som kan underhålla. Han har en bakgrund inom thaiboxning men hans grappling anses vara hans starkaste sida. Hans öknamn är "Aranha", vilket är portugisiska för spindel, har han fått på grund av sina långa ben.

Mitchell har varit tvåfaldig Total Combat British Champion och Ultimate Force European Champion.

Kampsport24 har växlat några ord med Mitchell som redan är på plats i Sverige inför morgondagens invägningar.

Berätta om dig själv och vad du sysslar med utanför kampsporten.

- Bortsett från fighting så tycker jag verkligen om att lära ut kampsport och se hur folk utvecklas. Jag skulle tippa på att jag är en bättre tränare än vad jag är fighter. Utöver det så gillar jag samma tråkiga grejer som alla andra men kanske särskilt skräckfilmer. Sedan gillar jag att stjäla också. Bilar, båtar, gräsklippare och dylikt.

Beskriv din kampsportsbakgrund.

- Jag började träna vid tio års ålder och kampsporten har varit en stor del av mitt liv sedan dess. Min dröm var alltid att bli boxare och efter att han övertalat mina föräldrar så fick jag börja med Tae kwon do.

- Jag försökte alltid knocka folk på träningarna innan jag insåg att det var en lättkontaktssport. Sedan dess har jag vetat att jag ville fightas och sedan tolv års ålder har jag tävlat i fullkontakts-kickboxning. Jag gick sedan vidare till thaiboxning och fann grappling vid sexton års ålder. Efter det är allt som en dimma.

Hur skulle du beskriva dig som fighter?

- Jag ser mig själv som en allsidig och teknisk fighter. Jag söker ständigt sätt för mig att utvecklas och vägar att lägga till vapen i min arsenal. Jag är som en modern Bruce Lee, men kanske inte lika vältränad.

Hur har du förberett dig för matchen och har du gjort något särskilt i förberedelserna för denna motståndare?

- Jag har tränat väldigt hårt för denna match vilket har skapat en del problem. Men det är över nu och det är dags att låta nävarna flyga. Min motståndare är skicklig och jag förväntar mig en rejäl fight.

Hur tänker du om att möta en svensk fighter på hans hemmaplan?

- Självfallet så kommer han ha sina fans på plats men det känns bra. Jag har inget emot att gå match mot någon på deras hemmaplan. Det är lite som en semester förutom att jag inte kommer få någon sol och istället en del blåmärken.

/
MMA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!