Gonzaga slutar med MMA

- 04/11/2010, 16:07 -

Jae C Hong

Gabriel Gonzaga fick nyligen lämna UFC. Nu säger 31-åringen att han nog slutar med MMA och istället går tillbaka till sina rötter.

UFC 121 förlorade Gabriel Gonzaga mot nykomlingen Brendan Schaub vilket var brassens andra raka förlust.

Gonzaga som gått tolv matcher i UFC sen 2005 fick då lämna organisationen och nu verkar hans framtid som MMA-fighter högst osäker.

- Många frågar om jag ska fightas igen. Men jag vet inte, jag kan inte svara på det. Jag kommer definitivt att tävla i ADCC, i brasiliansk jujutsu och i andra viktiga grapplingturneringar, säger Gonzaga i ett uttalande.

En av anledningarna till att han överväger att sluta säger Gonzaga är att han inte tror att andra organisationer kommer att betala lika bra som UFC.

- Jag går inte match för småpengar och UFC har betalat mig bra. Det finns en annan organisation, men jag vet inte om de är intresserad av mig eller inte. Men mitt huvudmål är inte att fortsätta med MMA, men om någon betalar bra, då kan jag komma tillbaka. Men det blir inte snart, jag längtar inte efter det just nu, säger han.

Gonzaga har svart bälte i brasiliansk ju-jutsu och vann Mundials, ofta ansedd som sportens VM, år 2004 samt tog silver i grapplingturneringen ADCC år 2005, nu ska han satsa på ett utöka den meritlistan istället.

Se Gonzaga själv tala om sitt beslut nedan.