Svensk i The Ultimate Fighter

- 06/11/2010, 00:40 -

Rasmus Borgudd/Nyheter24

Magnus "Jycken" Cedenblad är i USA för att som första svensk försöka bli uttagen till realityserien.

Just nu pågår uttagningen inför den trettonde säsongen av "The Ultimate Fighter" i Las Vegas. I serien tävlar de uttagna om ett kontrakt i UFC och ännu har ingen svensk varit med.

Mellanviktaren Magnus "Jycken" Cedenblad hoppas ändra på det och befinner sig i Las Vegas för att försöka kvalificera sig.

Hundratals welterviktare och mellanviktare har gjort samma sak som Cedenblad men svensken tror att hans chanser är goda efter att tester och intervjuer är gjorda.

- Om dom tar 84-kilosklassen så är jag ganska säker på att jag kommer att komma med. Nu är det bara att vänta och hålla tummarna i en vecka, skriver Cedenblad i sin blogg.

Det är bara en av viktklasserna som kommer att vara med i säsongen och det kan alltså bli så att weltervikten väljs och att Cedenblad inte kommer med trots att han gjort bra ifrån sig.

Flera kända man har sökt

Andra meriterade namn som sökt till säsongen är grapplingstjärnan Andre Galvao och fransmannen Karl Amoussou, både med meriter från Strikeforce.

Så sent som förra fredagen tävlade Cedenblad på Superior Challenge 6 där han vann över skotten Allan Love. Matchen var "Jyckens" elfte i karriären och åtta gånger har han stått som segrare.

Nästa säsong av The Ultimate Fighter väntas sändas i vår.

Bland de som tidigare deltagit i serien finns före detta mästare som Rashad Evans och Forrest Griffin samt mannen som snart ska utmana om titeln i weltervikt, Josh Koscheck.

Se ett reportage från uttagningen nedan.