Margarito ovetande igen

- 11/11/2010, 17:41 -
1 av 3

Jae C. Hong

2 av 3

LM Otero

3 av 3

LM Otero

Antonio Margarito gör sig lustig över att Freddie Roach lider av Parkinsons sjukdom.

Under en intervju med Antonio Margarito började han tillsammans med boxaren Brandon Rios och tränaren Robert Garcia att göra narr av det faktum att Manny Pacquiaos tränare Freddie Roach lider av Parkinsons sjukdom.

Kort eftar att intervjun kommit upp på internet ersattes den först av en omredigerad version där det barnsliga och opassande beteendet hade tagits bort för att senare tas bort helt och hållet.

Efteråt har en ursäkt kommit men Garcia menar att han och Margarito inte visste om att Roach led av sjukdomen, något som egentligen ingen insatt i nutida boxning kan ha missat.

- De gjorde narr av mig. Det visar vilken typ av människor de är. Saken är att detta är något boxare kan få eftersom det är relatera till utövandet av sporten. De är båda i sporten och de har inte särskilt bra försvar. Jag hoppas bara att det inte händer dem. Jag hoppas att de inte behöver leva mitt liv, säger tränaren Freddie Roach till The Ring.

Ännu en gång används bristen på kunskap som försvar för Margarito. Förra gången gällde det Margaritos förstärkta handlindor innan förlustmatchen mot Shane Mosley i januari 2009, något han också menade han inte kände till. Margarito och hans tränare fick då sina licenser indragna i ett år för tilltaget.

Trots att den ursprungliga videon drogs in så försvinner nästan aldrig något från internet, se den omtalade videon med Antonio Margarito här.