Fredag 16 Apr
Stockholm

Analys: Haye vs Harrison

Analys inför boxningsmatchen mellan David Haye och Audley Harrison.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

Det är en ruggigt spännande fight som vi har framför oss att följa på TV10 imorgon kväll. Två stycken brittiska tungviktare av mycket god klass drabbar samman i Manchesters boxningstäta M.E.N. Arena.

Båda herrarna har meriter som heter duga. Audley Harrisons OS-guld från Sydney 2000 är respektingivande liksom hans viktoria i den prestigefyllda Prizefighter-turneringen för en tid sedan. Lägg därtill att han är nybakad europamästare då han besegrade Michael Sprott om den vakanta titeln i april månad.

Det enda som verkligen talar emot Harrison är hans ålder och det faktum att så många hade hoppats på mer från honom efter proffsdebuten i maj 2001. Det gick inte på räls direkt även om de första 19 matcherna gick hans väg. Förlusterna mot Danny Williams och Dominick Guinn höll sånär på att spoliera hela karriären.

Hans stjärnstatus dök rejält och det talades vitt och brett om en flopp för hans del.  Skribenterna var inte nådiga ett tag. Det var få som trodde att han skulle vända på karriären. Men det har han nu gjort, ordentligt dessutom. Hans anseende är nu hyfsat reparerat efter ovan nämnda triumfer men räcker han till mot en boxare av David Hayes kalliber? Nej, jag tror att WBA-mästaren blir för svår för honom.

David Hayes själförtroende är naturligtvis på topp, segrarna över Valuev (när han tog titeln) och Ruiz har gett honom råg i ryggen. Man ska heller inte förringa hans dominans i cruiserviktsklassen där han regerade ostört väldigt länge och hade ett knippe med bälten. 

Han är rejält mycket snabbare än Harrison och han har precis lika mycket kraft i nävarna, 22 knockouter på 24 segrar vittnar om inte annat om detta.

Man skall heller inte glömma Hayes ypperliga fotarbete, det om något håller världsklass. Han rör sig som en kuban, snålt men förnuftigt och har den där säregna förmågan att slå och inte bli träffad.

Harrison är nästan, men bara nästan, lika bra i det mesta men åldern och en världsmästares självklara pondus kommer att fälla avgörandet för honom. Lägg era pengar på mästaren, David Haye. Jag tror att han insett vikten av att segra i denna kamp, i potten ligger nämligen, högst sannolikt en match mot någon av Klitschko-bröderna ganska snart och det vill han för allt i världen ju inte missa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela