Måndag 19 Apr
Stockholm

Analys: Pacquiao vs Margarito

Analys inför boxningsmatchen mellan Manny Pacquiao och Antonio Margarito.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

För några dagar sedan fick jag frågan av redaktionen på SecondsOut om vem jag tror går segrande ur megafighten om den vakanta WBC-titeln i lätt mellanvikt mellan Antonio Margarito och Manny Pacquiao. Jag ville rent spontant skriva "Pac-Man" eftersom jag precis som alla andra boxningsnördar sedan länge hajat det exceptionella med denne ”gigant” från Filippinerna som gång på gång imponerat och visat vilken fenomenal fighter han är.

Dock gjorde jag ett undantag med just denna fighten. Jag avvek lite från normen och tippade Margarito som vinnare och jag skall förklara varför.

Det har varit otaliga artiklar och rykten på nätet om att Manny Pacquiaos hjärta ochtankar varit någon helt annanstans än i gymmet den senaste tiden. "Jag saknar mitt jobb som politiker" har Pacquiao sagt mitt under brinnande förberedelser inför fighten mot Margarito.

Tränaren Freddie Roach har beskrivit detta träningsläger som Manny Pacquiao nu haft som kanske det sämsta hittills under hans karriär på grund av de många avbrotten distraktionerna som pockat på hans uppmärksamhet.

Det är illavarslande och ger inte något större förtroende. Det kan vara något jag bara har fått för mig men att kliva upp i lätt mellanvikt mot en så pass tuff och hungrig fighter som mexikanen de facto är med förberedelser träningsmässigt och mentalt som inte är hundraprocentiga tror jag kan vara förödande.

Det är även möjligt att "Pac-Man" börjar bli mätt på alla stående ovationer och framgångar som han fått och sneglar åt ett hägrande civilt liv? Mera stillsamt – utan den rigorösa mediebevakning som hans stjärnstatus medfört.

Om dessa tankar tillåts spöka i hans inre inför fighten tror jag Antonio Margarito är en tillräckligt duktig och rutinerad boxare för att kunna utnyttja det och vinna fighten. Därför lägger jag min röst på att Margarito vinner. Inte lätt men efter en god fight och en taktisk triumf.

Hade jag inte fått alla dessa indikationer på att Pacquiao ”slarvar” med träningen och på något sätt tar lätt på Margarito hade valet varit självklart, för vem är egentlige bättre än Pac-Man när han spelar ut sitt fulla register? Inte någon skulle jag vilja säga. 

Jag hoppas för övrigt att jag har fel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela