Tisdag 20 Apr
Stockholm

Rapace blir proffsboxare

1 av 2
2 av 2

Ola Rapace ska spela proffsboxare på vita duken och därefter göra proffsdebut själv under 2011.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bo Högberg

Högberg blev 1956, redan som 17-åring, svensk mästare i lättvikt.

I ringen gjorde sig Bosse Högberg känd som en viljestark slugger.

Under sin karriär som proffsboxare (1962-1973) gick Bosse Högberg 43 matcher varav 35 vunna (25 på knock out), 1 oavgjord och 6 förlorade. Som amatör tog Högberg 2 SM och deltog i 7 landskamper.

- Wikipedia

Det har stått klart ett tag att Ola Rapace ska gestalta boxaren Bo "Den bohuslänska bärsärken" Högberg på den vita duken och att inspelningen av filmen börjar nästa år i augusti.

Det som däremot inte framgått lika tydligt är att Rapace sedan 2006 ägnat sig åt att träna boxning och att han tränar tillsammans med kampsportveteranen Jörgen Kruth.

- Det är roligt. Vi har tränat ihop i nästan tre år nu och hjälpt varandra med både styrkan och löpning och sparring. Han är bra på att springa så han får vara lite hare när vi kör. Samtidigt är vi hårda mot varandra. Han får igen i ringen när han springer ifrån mig under löpningen, säger Jörgen Kruth till Expressen.

Rapace ligger för närvarande i stenhård träning och ska ha gått upp tio kilo i förberedelsen för rollen.

- Vi har varvat stenhård fysträning med boxningsträning, och jag har fått hjälp av de bästa på alla plan. Det är skitkul att Jörgen och jag kan köra ihop. Ska man göra en film om dåtidens hårdaste fighter så måste man ju lära sig av nutidens hårdaste, säger Ola Rapace till Expressen.

Rapace har siktet inställt på att boxas i verkligheten också och då han vid 38-års ålder inte kan gå amatörmatch är det proffsboxning som återstår. Tanken är att han ska delta på Rumble of the Kings nästa år, samma gala som Jörgen Kruth ställer upp i nu den 27 november.

- Ola har sparrat i fyra år och är redo för en fight, bekräftar fystränaren Stefan Reijer till DN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela