1 av 5
- Foto: Jon Super
2 av 5
- Foto: Jon Super
3 av 5
- Foto: Jon Super
4 av 5
- Foto: Jon Super
5 av 5
- Foto: Jon Super

Promenadseger för Haye

David Haye aldrig hotad när han besegrade Audley Harrison i tredje ronden.


Lönerna

Mästaren David Haye ska ha fått 3 miljoner brittiska pund, motsvarande ungefär 35 miljoner kronor, för att försvara sin titel.

Utmanaren Audley Harrison fick nöja sig med 1 miljon brittiska pund, motsvarande ungefär 11,5 miljoner kronor, för att hålla ut till tredje ronden i matchen.

Redan innan matchen menade kommentatorn Roger Pettersson att matchen mellan regerande mästaren David Haye och utmanaren Audley Harrison inte skulle gå tiden ut, något som relativt snabbt skulle visa sig stämma.

I första ronden försökte publiken bua igång matchen men varken Haye eller Harrison lät sig påverkas, de valde istället att försiktigt försöka komma in i matchen.

Den första riktiga träffen kom först i andra ronden och det var Haye som levererade den. Men i övrigt var det två fortsatt mycket avvaktande boxare, till den gräns att till och med domaren fick säga till boxarna att vara mer aktiva.

I tredje ronden vågade Harrison att sätta tryck på mästaren och det lämnade det utrymmet som Haye behövde för att utnyttja sina snabba och hårda slag. Harrison föll till mattan efter en längre slagserie men kom upp igen efter att domaren hade räknat. Domaren valde dock att bryta matchen kort därefter innan Harrison hann falla till mattan då Hayes övertag var fullständigt.

"Han slapp i alla fall bli slagen medvetslös", konstaterade kommentatorn Roger Pettersson.

David Haye försvarade därmed sin WBA-titel för andra gången och förmodligen får han chansen att möta någon av Klitsjko-bröderna härnäst. Haye gick så långt att han lovade en match mot antingen Vitali eller Vladimir då han menade att de mött alla feta amerikaner som letade efter en lönecheck och att det enda vettiga som återstod var att möta honom.

- Jag är övertygad om att jag kan besegra vem som helst i världen, sa Haye i den direktsända intervjun direkt efter matchen.

/
/
/
WBA
Senaste nytt

Inga ryska eller belarusiska gymnaster i EM

Nadal gör comeback i Australien

Tennislegendaren Rafael Nadal kommer att göra comeback i Brisbane, Australien, i början av januari. Det bekräftar spanjoren på X, tidigare Twitter.

Mammas dilemma: Syskonens stormatcher samma kväll

1 timme sedan
Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius spelar måstematch klockan 20. En halvtimme senare kan lillasyster Nina Koppang göra VM-debut med handbollslandslaget. Det ställer till det för familjen. De får nog kolla på två skärmar, säger Koppang inför kvällens VM-premiär mot Kina.

Norska Qatar-kritiken: "Fifa har försvunnit"

1 timme sedan
För ett år sedan pågick det kritiserade fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness varit på besök i landet för att följa upp hur Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har hanterat sina löften om förbättrade mänskliga rättigheter i Qatar.

Jagar nionde raka guldet: "Alla vill putta ned oss"

3 timmar sedan
VM i Singapore blir Åsa Karlssons sista som svensk förbundskapten. Nu vill hon avsluta på topp – och ta Sveriges nionde raka guldmedalj. Det är klart att det kommer vara känslosamt, säger hon.

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

idag 09:08
För drygt en månad sedan tog Rafael Roldán Bermúdez, som assisterande tränare, SM-guld med Hammarby i damallsvenskan.