Fredag 16 Apr
Stockholm

Promenadseger för Haye

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

David Haye aldrig hotad när han besegrade Audley Harrison i tredje ronden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lönerna

Mästaren David Haye ska ha fått 3 miljoner brittiska pund, motsvarande ungefär 35 miljoner kronor, för att försvara sin titel.

Utmanaren Audley Harrison fick nöja sig med 1 miljon brittiska pund, motsvarande ungefär 11,5 miljoner kronor, för att hålla ut till tredje ronden i matchen.

Redan innan matchen menade kommentatorn Roger Pettersson att matchen mellan regerande mästaren David Haye och utmanaren Audley Harrison inte skulle gå tiden ut, något som relativt snabbt skulle visa sig stämma.

I första ronden försökte publiken bua igång matchen men varken Haye eller Harrison lät sig påverkas, de valde istället att försiktigt försöka komma in i matchen.

Den första riktiga träffen kom först i andra ronden och det var Haye som levererade den. Men i övrigt var det två fortsatt mycket avvaktande boxare, till den gräns att till och med domaren fick säga till boxarna att vara mer aktiva.

I tredje ronden vågade Harrison att sätta tryck på mästaren och det lämnade det utrymmet som Haye behövde för att utnyttja sina snabba och hårda slag. Harrison föll till mattan efter en längre slagserie men kom upp igen efter att domaren hade räknat. Domaren valde dock att bryta matchen kort därefter innan Harrison hann falla till mattan då Hayes övertag var fullständigt.

"Han slapp i alla fall bli slagen medvetslös", konstaterade kommentatorn Roger Pettersson.

David Haye försvarade därmed sin WBA-titel för andra gången och förmodligen får han chansen att möta någon av Klitsjko-bröderna härnäst. Haye gick så långt att han lovade en match mot antingen Vitali eller Vladimir då han menade att de mött alla feta amerikaner som letade efter en lönecheck och att det enda vettiga som återstod var att möta honom.

- Jag är övertygad om att jag kan besegra vem som helst i världen, sa Haye i den direktsända intervjun direkt efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela