Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jorup inför MMA-debuten

- 04/12/2010, 16:36 -

Intervju med Johan Jorup inför hans match mot Szymon Szynkiewicz på Battle of Botnia III i kväll.

Battle of Botnias hemsida presenteras MMA-debutanten Johan Jorup som en av Sveriges främsta Sport Ju-Jutsu-utövare med medaljer från både på SM och EM. Jorup har nu valt att ta steget över till MMA och Kampsport24 passade på att ställa några frågor innan hans debut ikväll mot Szymon Szynkiewicz.

Berätta om din kampsportsbakgrund
- När jag började träna ju-jutsu flera år sedan så var det i en tävlingsinriktad klubb, Linköpings budoklubb, där träningen i mina ögon var tuff och gänget som körde ville köra hårt och tävla. På den tiden var inte MMA:n i stan så utbredd, vad jag vet så var det inget alternativ ens. Jag tävlade en hel del i Sport Ju-Jutsu och gled även in lite på BJJ där jag tränade hos Marcelo Yogui vid två tillfällen i Brasilien. BJJ:n fortsatte jag sedan med i Linköping vid sidan av den andra ju-jutsun.

- Sedan när jag flyttade upp till Stockholm för att plugga 2007 kunde jag välja och vraka vad jag ville ha i kampsportsväg. Då var MMA givet så jag tränade en termin på STHLM Shoot innan jag skadade mig ganska allvarligt och fick ta ett långt träningsuppehåll. Allt eftersom har jag kunnat komma igång mer och mer och kan numera träna på bra igen.

Hur har förberedelserna inför matchen sett ut?
- Inför denna match har jag tyvärr inte kunnat förbereda mig något speciellt.  Jag gjorde illa min axel för några månader sedan inför min tänkta debut på Vision Fighting Championship och har till största del rehabiliterat den. När jag fick förfrågan om match för tre veckor sen kände jag att på vinst eller förlust var dags.

- Träningen har jag skött på Kampsportscentret i Linköping. Jag har även åkt och tränat på Primate Lounge i Norrköping ett par gånger för att få bra brottningssparring av Eddie Svensson. Magnus Cedenblad var nere på besök förra helgen och läxade upp mej ordentligt inför matchen också.

Vad kan publiken förvänta sig av dig på Battle of Botnia ikväll?
- Publiken kan förvänta sig att jag ska ge mitt yttersta för att vinna. Förhoppningsvis blir det en bra match på köpet!

Vill du hälsa någon?
- Jag skulle vilja tacka alla som stöttat mig inför detta, de som åker upp för att coacha och heja och självklart Tor Troéng och de andra som velat få med mig på fightcardet.