Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Attacken som kan förstöra karriären

Mason Holland går till attack.
1 av 3

Mason Holland går till attack.

YOUTUBE

Holland puttare den reäljt mindre mannen.
2 av 3

Holland puttare den reäljt mindre mannen.

YOUTUBE

Motståndare och andra domare kommer till Jim Hamms undsättning.
3 av 3

Motståndare och andra domare kommer till Jim Hamms undsättning.

YOUTUBE

Sport | 15/12/2010 13:31

Natten till onsdag fick den 18-årige Mason Holland ett frispel av de större graderna. Nu kan han inte bara gå miste om en lovande karriär, utan även få spendera tid i fängelse.

DESOTO. Efter den nya tendensen inom svensk ishockey där publiken polisanmäler spelare efter fula tilltag mot andra spelare kommer nu en ny incident från andra sidan Atlanten som ytterligare kan spä på den nya utvecklingen.

Mason Holland, 18, spelade under natten till onsdag en basketmatch i den amerikanska high school-ligan. Efter att den drygt två meter långe spelaren blivit avblåst för teknisk foul, fick liraren fullständigt frispel.

Först puttade han på ett aggressivt sätt till domaren Jim Hamm. Efter den initiala reaktionen lugnade han först ner sig, men när han såg att 51-åringen inte gick ner för räkning, fullföljde 18-åringen sitt hjärnsläpp och kastar på den drygt 30 centimeter kortare mannen ner på marken.

Nu blir han anmäld för misshandel och kan ha förstört en annars riktigt lovande karriär. En konsekvens som kan tyckas relativt överdrivet för en ung, framtida storspelare som efter incidenten menade "jag är rejält ångerfull, jag var otroligt frustrerad på mina motståndare och tog ut den aggressionen på domaren i stället."

DeSotos sheriff har nu valt att gå vidare med anmälan och har överlämnat en utredning till den lokala åklagarmyndigheten som ska ta ställning till anklagelserna.