Attacken som kan förstöra karriären

Natten till onsdag fick den 18-årige Mason Holland ett frispel av de större graderna. Nu kan han inte bara gå miste om en lovande karriär, utan även få spendera tid i fängelse.


Mason Holland efter attacken:

– Jag är otroligt ångerfull och vill verkligen be om ursäkt. Men jag var otroligt frustrerad över att mina motståndare gång efter annan undgick att få några fouls samtidigt som jag fick dem hela tiden, säger en förbrytaren under polisförhör.

Nu kan han bli åtalad för misshandel och spendera en del tid i fängelse, vilket skulle med största sannolikhet förstöra 18-åringens chanser till ett college-stipendie och därmed minska chanserna på en karriär i NBA rätt drastiskt.

DESOTO. Efter den nya tendensen inom svensk ishockey där publiken polisanmäler spelare efter fula tilltag mot andra spelare kommer nu en ny incident från andra sidan Atlanten som ytterligare kan spä på den nya utvecklingen.

Mason Holland, 18, spelade under natten till onsdag en basketmatch i den amerikanska high school-ligan. Efter att den drygt två meter långe spelaren blivit avblåst för teknisk foul, fick liraren fullständigt frispel.

Först puttade han på ett aggressivt sätt till domaren Jim Hamm. Efter den initiala reaktionen lugnade han först ner sig, men när han såg att 51-åringen inte gick ner för räkning, fullföljde 18-åringen sitt hjärnsläpp och kastar på den drygt 30 centimeter kortare mannen ner på marken.

Nu blir han anmäld för misshandel och kan ha förstört en annars riktigt lovande karriär. En konsekvens som kan tyckas relativt överdrivet för en ung, framtida storspelare som efter incidenten menade "jag är rejält ångerfull, jag var otroligt frustrerad på mina motståndare och tog ut den aggressionen på domaren i stället."

DeSotos sheriff har nu valt att gå vidare med anmälan och har överlämnat en utredning till den lokala åklagarmyndigheten som ska ta ställning till anklagelserna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
"Han platsar inte"