1 av 8
- Foto: Jacques Boissinot
2 av 8
- Foto: Jacques Boissinot
3 av 8
- Foto: Jacques Boissinot
4 av 8
- Foto: Jacques Boissinot
5 av 8
- Foto: Jacques Boissinot
6 av 8
- Foto: Jacques Boissinot
7 av 8
- Foto: Jacques Boissinot
8 av 8
- Foto: Francis Vachon

Kontrovers efter Hopkins vs Pascal

BILDSPECIAL: Det blev lika mellan Bernard Hopkins och Jean Pascal men domslutet ifrågasätts.


Kort om boxning

Följ händelserna i boxningens värld både nationellt och internationellt på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

I januari nästa år fyller Bernard Hopkins 46 år men i natt var det ingen ålderman som ställdes mot Jean Pascal utan en vital och ungdomlig veteran.

Hopkins blev nedslagen två gånger under de tre första ronderna men därefter tog han över kommandot i matchen och lät kanadensaren smaka på sin egen medicin.

Efter tolv ronder hade en domare 114-112 till Hopkins medan resterande två domare såg matchen utan vinnare med siffrorna 113-113 och 114-114. Detta sammantaget innebär att matchen anses vara utan vinnare.

Varken Hopkins eller Pascal var nöjda med beslutet, även om Pascal i och med resultatet får behålla sin titel, men de flesta expertkommentatorerna är överens om att Hopkins hade gjort bättre ifrån sig och att han borde ha vunnit matchen på bortaplan i Quebec.

Kontroversen efter matchen är att domarkorten kan ha manipulerats med tippex på två ställen. Om korten inte hade ändrats hade Hopkins förlorat matchen enligt den belgiske domaren medan de andra två domarna då hade givit honom vinsten och därmed matchen. För närvarande undersöks saken närmare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Hopkins vs Pascal