Warren till OS

Joe Warren håller fast vid sin brottningskarriär och satsar mot OS 2012.


Grekisk-romersk stil

"I grekisk-romersk stil får brottarna inte ta grepp under motståndarens midja. Detta inbjuder till en brottning med många kast, eftersom en brottare inte kan undgå att bli kastad genom att ta tag i motståndaren ben." - Wikipedia

Sedan sin MMA-debut år 2009 har Joe Warren vunnit sex av sina sju matcher samt hunnit bli mästare i Bellator. Men 34-åringen Warren känner sig inte klar med brottningen utan vill försöka ta sig till OS i London 2012 och där vinna guld i grekisk-romersk stil.

Det låter kanske som en helt galen plan, men meriterna finns där för Warren. År 2006 vann han VM-guld och 2007 tog han hem de Panamerikanska mästerskapen. Inför OS i Peking 2008 var Warren favorit till att kvalificera sig men testade positivt för marijuana och stängdes av.

- Min teknik finns där och jag har mina coacher. Just nu är jag bättre än någonsin rent fysiskt. Fightingen hjälper mig med det, säger Warren till MMAJunkie.

Under nästa år tänker Warren först försvara sin titel i Bellator och han vill även vara med i deras turnering i bantamvikt för att försöka erövra ett andra bälte. Men i december blir det brottningen som får allt foksu i satsningen mot OS sommaren 2012.

Nyheten är hämtad från MMAbloggen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!