1 av 5
- Foto: Alastair Grant och Rick Bowmer
2 av 5
- Foto: Jeff Chiu
3 av 5
- Foto: Jon Super
4 av 5
- Foto: Pelle T Nilsson / Nyheter24 / ptn.se
5 av 5
- Foto: Ryan Remiorz

Årets besvikelser

Kampsport24 sammanfattar året som gott. Den här gången är det dags för besvikelserna.


Kampsport24 listar

Fram till nyår listar Kampsport24 året som gott.

Årets besvikelse

Årets genombrott

Årets match

Ibland lever en match inte upp till förväntningarna, i vissa fall slutar det till och med i stor besvikelse.

5. David Haye vs Audley Harrison

Tungviktsmatchen blev verkligen inte vad publiken i Manchester hade hoppats på.

Efter två ronder där boxarna knappt växlade några slag slog WBA-mästaren David Haye ner Audley Harrison i rond tre. Sen var det det bara Haye och domaren bröt snart matchen. Efteråt spekulerades det i att en del av Harrisons lön skulle frysa inne, det säger allt om hans prestation.

4. Georges St. Pierre vs Josh Koscheck

Josh Koscheck sågs som den som skulle kunna utmana mästaren Georges St. Pierre. Första gången de möttes hade St. Pierre använt sin brottning till att vinna matchen och nu hade Koscheck lärt sig läxan. Det var i alla fall vad alla hade trott.

I matchen på UFC 124 räckte det med ett par jabbar för att Koscheck skulle förlora. Koscheck kunde inte ändra sin matchplan och fick stå ut med att gång på gång ta emot St. Pierres jabbar. Matchen som skulle ha blivit spännande blev en ensidig uppvisning för mästaren St Pierre.

3. Fedor Emelianenko vs Fabricio Werdum

Fedor Emelianenko hade inte förlorat på nästan tio år. Att Fabricio Werdum var en duktig grappler visste alla men att den oslagbare Fedor skule fastna i en strypning när den första ronden knappt börjat trodde ingen. Alla kan förlora men att världens bäste skulle fastna i något som såg hämtat ur en skolbok var helt enkelt ofattbart.

2. Manny Pacquiao vs Floyd Mayweather Jr

Matchen som skulle ge boxningen den vitamininjektion den så väl behöver verkade för ett tag bli verklighet. I vägen stod de krav på dopingkontroller som Floyd Mayweather Jr ställde på Manny Pacquiao. När Pac-Man kom med ett motbud svarade inte Mayweather Jr och allt rann ut i sanden.

Teorierna är många kring vad som låg i vägen men klart är att matchen hade förenat fler mästarbälten än någonsin tidigare mellan två av världens bästa. Inför 2011 verkar sannolikheten att matchen bli av vara nästan lika med noll.

1. Bob Sapp vs Jörgen Kruth

Bob Sapp gästade mängder av svenska tevesoffor inför sitt framträdande i K-1 "Rumble of the Kings" i Hovet och mötet med Jörgen Kruth spåddes bli ett av årets mest intressanta. När det väl var dags för match blev det något helt annat.

Trots Sapps dryga 150 kilo sänktes han direkt av ett knä från Kruth. Oavsett hur välplacerat knät var och hur mycket Kruth hade övat var det tydligt att Sapp är mer show än verklighet när han chockat försökte resa sig upp efter träffen.

Amerikanens hörna kastade in handduken innan matchen ens börjat och Kruth såg märkbart upprörd ut. Årets mest omtalade match på svensk mark var slut innan den ens hade börjat.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Årets genombrott