- Foto: bigbearmma.com

Overeem levererade nyårsdynamit

Alistair Overeem besegrade Todd Duffee på den japanska nyårsgalan Dynamite!!.


Dynamite!!

"Dynamite!!" är en årlig japansk kampsportgalan som hålls vid nyår med kickboxning och MMA som arrangeras av Fighting and Entertainment Group.

Med dagar kvar innan nyårsgalan Dynamite!! var det fortfarande oklart vem som var villig att möta den i år obesegrade Alistair Overeem. Men med mycket kort varsel bestämde sig amerikanen Todd Duffee för att anta utmaningen och gå match om DREAMs interim-titel i tungvikt.

Duffee inledde med att spurta över ringen för att drabba samman med en lugn Overeem. Efter ett par missade slag från amerikanen sätter Overeem in sin arsenal av knän och slag och efter 14 sekunder är Duffee utslagen och matchen är över.

Overeem avslutar ett fläckfritt år med denna övertygande seger och därmed har han under året lyckats med att erövra K-1 World Grand Prix titeln, försvara sitt Strikeforce-bälte och bli DREAMs interimmästare i tungvikt.

Fler titelmatcher

På galan stod även fjäderviktstiteln i DREAM på spel när mästaren Bibiano Fernandes försvarade sin titel mot Hiroyuki Takaya, ett returmöte då dessa herrar möttes i finalen av DREAMs fjädervikts Grand Prix under 2009.

I förra mötet tog Fernandes hem titeln via oenigt domslut men denna gång var domarna överens om att japanen Takaya skulle krönas till ny mästare.

Marius Zaromskis satte sin DREAM-titel på spel mot den hårt bandagerade 41-årige veteranen Kazushi Sakuraba som efter matchen skulle lämna ringen med ännu mer bandage.

Zaromskis landade en högerkrok på japanens blomkålsöra tidigt i första ronden och örat började blöda så häftigt att matchen kort därefter stoppades och Zaromskis utropades till vinnare. 

Fullständiga resultat från Dynamite!!

Hiroyuki Takaya besegrade Bibiano Fernandes via enhälligt domslut

Tatsuya Kawajiri besegrade Josh Thomson via enhälligt domslut

Jason High besegrade Hayato "Mach" Sakurai via oenigt domnslut

Tetsuya Yamato vs Akiyo Nishiura slutade oavgjort

Marius Zaromskis besegrade Kazushi Sakuraba via TKO i rond 1

Satoshi Ishii besegrade Jerome Le Banner via enhälligt domslut

Alistair Overeem besegrade Todd Duffee via KO i rond 1

Yuichiro Nagashima besegrade Shinya Aoki via KO i rond 2

Gegard Mousasi besegrade Kyotaro Fujimoto via enhälligt domslut

Sergei Kharitonov besegrade Tatsuya Mizuno via TKO i rond 1

Hiroshi Izumi besegrade Ikuhisa Minowa via TKO i rond 3

Hideo Tokoro besegrade Kazuhisa Watanabe via submission i rond 3

Kazuyuki Miyata besegrade Caol Uno via enhälligt domslut

Andy Ologun besegrade Katsuaki Furuki via enhälligt domslut

Se matcherna och intervjuer efter galan på MMAbloggen, en del av Kampsport24.

/
/
/
/
K-1
/
/
MMA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.