Tina Thörner har trakasserats av sin förre detta chef.
1 av 2
Tina Thörner har trakasserats av sin förre detta chef. - Foto: Tobias Röstlund/SCANPIX
Skandalen skakar Volkwagen.
2 av 2
Skandalen skakar Volkwagen. - Foto: Bruno Fablet/AP/SCANPIX

Sexskandalen som skakar rallysporten

"En gång frågade han mig om jag ville ta honom mellan benen för att få känna på en riktig karl", berättar svenskan Tina Thörner.


DAKARRALLYT. Rallysporten skakas av en sexskandal. Volkswagens motorsportschef Kris Nissen anklagas för trakasserier - av flera kvinnliga kollegor.

En av dem är svenskan Tina Thörner, som endast efter ett år i stallet valde att bryta med Nissan 2006. Nu berättar hon varför.

– En gång frågade han mig om jag ville ta honom mellan benen för att få känna på en riktig karl. Han har en väldigt annorlunda syn på kvinnor, säger Thörner.

– Inga pengar i världen kan få mig att ha en sådan chef. Aldrig mer, även om han lyckats uppnå väldigt goda resultat och gjort mycket för motorsporten.

En intern utredning har inletts mot Nissen efter en incident i november 2010. Där ska han ha tagit en kvinna på bröstet och attackerat en annan sedan hon vägrat låta sig bjudas på en öl.

"Betedde sig opassande"

Föraren Jutta Kleinschmidt har också arbetat med Nissen. Och även hon har upptäckt att han inte riktigt kan kontrollera sig.

– Hos Nissan var det rädslan som styrde teamet. Vid flera tillfällen såg jag hur han betedde sig på ett opassande sätt mot medarbetare, framförallt mot kvinnor, säger hon till tyska Focus.

Varken Nissen eller Volkswagen vill kommentera det som har skett.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.