Stockholm

Sexskandalen som skakar rallysporten

Tina Thörner har trakasserats av sin förre detta chef.
1 av 2
Tina Thörner har trakasserats av sin förre detta chef. Foto: Tobias Röstlund/SCANPIX
Skandalen skakar Volkwagen.
2 av 2
Skandalen skakar Volkwagen. Foto: Bruno Fablet/AP/SCANPIX

"En gång frågade han mig om jag ville ta honom mellan benen för att få känna på en riktig karl", berättar svenskan Tina Thörner.


Läs mer

DAKARRALLYT. Rallysporten skakas av en sexskandal. Volkswagens motorsportschef Kris Nissen anklagas för trakasserier - av flera kvinnliga kollegor.

En av dem är svenskan Tina Thörner, som endast efter ett år i stallet valde att bryta med Nissan 2006. Nu berättar hon varför.

– En gång frågade han mig om jag ville ta honom mellan benen för att få känna på en riktig karl. Han har en väldigt annorlunda syn på kvinnor, säger Thörner.

– Inga pengar i världen kan få mig att ha en sådan chef. Aldrig mer, även om han lyckats uppnå väldigt goda resultat och gjort mycket för motorsporten.

En intern utredning har inletts mot Nissen efter en incident i november 2010. Där ska han ha tagit en kvinna på bröstet och attackerat en annan sedan hon vägrat låta sig bjudas på en öl.

"Betedde sig opassande"

Föraren Jutta Kleinschmidt har också arbetat med Nissen. Och även hon har upptäckt att han inte riktigt kan kontrollera sig.

– Hos Nissan var det rädslan som styrde teamet. Vid flera tillfällen såg jag hur han betedde sig på ett opassande sätt mot medarbetare, framförallt mot kvinnor, säger hon till tyska Focus.

Varken Nissen eller Volkswagen vill kommentera det som har skett.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.