- Foto: Eric Jamison / Scanpix

Pensionen - en manöver?

Randy Couture pratade pension för att pressa UFC att ge honom match mot Lyoto Machida.


UFC 129

Ännu är inget officiellt för denna gala men enligt de rykten som cirkulerar kommer galan att hållas på Rogers Centre i Toronto och att  Georges St. Pierre vs Jake Shields kommer att vara huvudmatch och att Randy Couture vs Lyoto Machida kommer vara på huvudkortet.

De senaste månaderna har MMA-veteranen Randy "The Natural" Couture nästa uteslutande pratat om sin pension från sporten under olika framträdanden. Med tanke på att Couture är 47 år gammal var det ingen som direkt höjde ögonbrynen över detta trots att Couture vunnit i sina två senaste framträdanden mot Mark Coleman och James Toney.

Nu visar det sig att Couture använt hotet om att lägga handskarna på hyllan enbart som ett sätt att sätta press på UFC enligt Wrestling Observer.

Det rådande ryktet är att om den enda matchen som erbjöds honom var mot Quinton "Rampage" Jackson så var den tidigare mästaren Couture inte intresserad att fortsätta.

Istället diskuteras nu en match mot tidigare mästare Lyoto "The Dragon" Machida vid UFC 129 i Kanada, en match som tydligen tilltalar Couture mer. 

Inga kontrakt ska ännu vara skrivna men det lär vara en intressant match för båda parter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världstvåan Sinner till Båstad

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

1 timme sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

1 timme sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullet Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

3 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

idag 11:02
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.