Onsdag 16 Jun
Stockholm

Efter hånet på Twitter: Nu kan spelaren straffas

Ryan Babel kanske tänka igenom vad han lägger upp på sitt Twitterkonto?
Ryan Babel kanske tänka igenom vad han lägger upp på sitt Twitterkonto?. Foto: Marko Drobnjakovic/AP/SCANPIX

Det engelska fotbollsförbundet har nu inlett en undersökning mot Liverpools holländske yttermittfältare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Eljero Elias twitterskandal

Under VM i Sydafrika tvingades den holländska landslagsstaben fatta beslutet att ingen av spelarna fick uppdatera sina twitterkonton under turneringen. Detta efter att Eljero Elia under ett videoklipp som lagts upp uttalade sig i väldigt negativa ordalag om den marockanska befolkningen i Holland.

LIVERPOOL. Många Liverpoolfans var ytterst arga efter domaren Howard Webbs insats under hatmötet mellan Merseysidelaget och Manchester United. Bland annat gav rättskipparen en kontroversiell straff till hemmalaget och visade ut Liverpools lagkapten, Steven Gerrard.

Något som fick Ryan Babel att reagera.

Den holländske yttermittfältaren lade ut en photoshopad bild på Twitter där han hade klätt Webb i en Manchester Unitedtröja. Något som nu kan stå honom dyrt.

Det engelska fotbollsförbundet har nu inlett en undersökning om hurvida FA ska straffa Babel eller ej. Om förbundet väljer att straffa honom kan han bli bötfälld och bli tvungen att betala en saftig summa pengar.

Babel själv hävdar att det var "bara ett litet skämt". Men frågan är om FA har samma uppfattning om vad som är humor och inte?

Kommentera
Kopiera länk
Dela